Pildid ja video: mässajad põletasid Hamburgis 12 Porschet (7)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna ja homme toimub Saksamaal Hamburgis G20 tippkohtumine, kuid enne seda on toimunud mitmeid väljaastumisi, mis on muutunud vägivaldseks.

Eile vägivaldseks muutunud globaliseerumis- ja kapitalismivastasel meeleavaldusel sai vigastada vähemalt 76 politseiametnikku, teatasid võimuesindajad. Loe lähemalt siit: Saksamaal sai meeleavaldusel vigastada 76 politseiametnikku

AFP teatel algasid protestid juba nädala alguses ning eile varahommikul süüdati Hamburgis asuv Porsche Center, kus hävines 12 kallist Porschet.

Mässajate poolt hävitatud Porsched Hamburgis. Foto: AP/Scanpix
Mässajate poolt hävitatud Porsched Hamburgis. Foto: AP/Scanpix Foto: Axel Heimken/AP/Scanpix

Hamburgi päästeameti teatel tuli takistada tule levikut kaugemale ning autode kustutamiseks kulus üle tunni.

Mässajate poolt hävitatud Porsched Hamburgis. Foto: AP/Scanpix
Mässajate poolt hävitatud Porsched Hamburgis. Foto: AP/Scanpix Foto: Axel Heimken/AP/Scanpix

Saksamaal on saanud traditsiooniks süüdata riigijuhtide kokkusaamissündmustega seoses autosid.

Eile õhtul kohtusid G20 raames Saksamaa kantsler Angela Merkel ja USA president Donald Trump. Meediaesindajate teatel oli kahe riigipea kohtumine jahe. G20 tippkohtumine algab täna Hamburgi messikeskuses, mida turvavad sajad politseinikud.

Saksa meedia teatel jätkuvad G20 ajal meeleavaldused, milles oletatavalt osaleb umbes 100 000 inimest, kes protestivad nii üleilmastumise kui röövkapitalismi vastu.

Märulipolitseil kasutas teisipäeval ja kolmapäeval meeleavaldajate vastu veekahureid ja pipragaasi, ajades protestijate laagri laiali. Vigastada sai viis inimest.

Saksamaal Hamburgis aset leidnud G20 kohtumise vastase meeleavalduse haldamiseks oli politsei sunnitud kasutusele võtma veekahuri. Foto: Reuters/Scanpix
Saksamaal Hamburgis aset leidnud G20 kohtumise vastase meeleavalduse haldamiseks oli politsei sunnitud kasutusele võtma veekahuri. Foto: Reuters/Scanpix Foto: Hannibal Hanschke/Reuters/Scanpix

Mässajad on ligi nädal kestnud meeleavaldustel vigastanud umbes 80 politseinikku.

G20 on tööstusriikide ja areneva majandusega riikide foorum, kus arutatakse maailmamajanduse kitsaskohtade üle ja üritatakse leida lahendusi.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles