Nimed Karl ja Kati on out! Loe, millised kosmilised nimed on need kuulsused oma lastele pannud!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marilyn Jurman koos elukaaslase Jannoga
Marilyn Jurman koos elukaaslase Jannoga Foto: Instagram / Helene Vetik

Viimasel ajal on meediast saanud palju lugeda mitmeid artikleid Eesti kuulsuste maimukeste nimede kohta. Positiivsed on iive ja nimed, mida uutele ilmakodanikele panema on hakatanud ning mood näitab, et vanamoelised nimed nagu Mari, Karl ja Kati on täiesti moest väljas ning esoteerilised nimed on in!

Marilyn Jurmani perre sündis kevadel tütar, kes sai nimeks - Rumi. See on Jaapani naisenimi ning selle tähendus sõltub kanji märkidest, millega see on kirja pandud. Kanji on jaapani kiri, mis pärineb Hiina kirjast ja koosneb logogrammidest ja milles kirjutatakse enamasti sõnatüved. Inimeste nimed on Jaapanis reeglina Kanjis.

Nii võib Rumi tähendada ilu 留美, lasuriiti 瑠美, kulgemist 流美 või vee voolamist 流水.

Mais emaks saanud moelooja Liisi Eesmaa (33) on elukaaslase Madis Ligemaga (30) pojale lõpuks sobiva nime nuputanud. Põnn kannab igavesti iidset ja väge täis nime – Kuu!

Stig ja Karina Rästa panid tütrele nimeks Lumi. Ken Saani tütre nimeks on sarnaselt Lumi Lulu

Anni ja Tomi Rahula said suvehakul oma esimese ühise lapse, kellele sai nimeks Rubi. See on Hispaania ja Jaapani naisenimi ning selle tähendus on kanji märkides ilus. 

Toomas ja Triin Luhatsi perre sündis eelmise aasta lõpus tütar, kellele sai nimeks Lorelei, mis on Saksa nimi. See pärineb legendist, mis räägib teenijast, kes Reini jõe äärsel kaldal elas ning oma lauluga kalamehi surma meelitas. Legend on sünge, aga nimi on ilus!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles