Vatikani politsei lõi laiali kardinali korteris toimunud narkohõngulise geiorgia (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kardinal Francesco Coccopalmerio (keskel tumeda mantliga)
Kardinal Francesco Coccopalmerio (keskel tumeda mantliga) Foto: Andrew Medichini/AP/Scanpix

Itaalia ja Briti meedia teatel tegi Vatikani politsei haarangu juhtivkardinali korterisse, kus toimus geiorgia ja tarbiti narkootikume ning korrakaitsjad lõpetasid selle peo.

See korter kuulub paavst Franciscuse nõunikule, kardinal Francesco Coccopalmeriole, kuid selles elab nimetatud kardinali sekretär, edastab The Sun. 

Kardinal Francesco Coccopalmerio (keskel tumeda mantliga)
Kardinal Francesco Coccopalmerio (keskel tumeda mantliga) Foto: Andrew Medichini/AP/Scanpix

Coccopalmerio juhib Vatikanis organit, mis tegeleb katoliku kiriku poliitika, kuid ka seksuaalse ahistamise juhtumitega.

Kinnitamata andmetel soovitas kardinal mõni aeg tagasi anda ta sekretärile, kes on preester, piiskopi ametiaste, kuid nüüdne orgia võib sellele kriipsu peale tõmmata.

Narkouimas olnud ja seksinud pühad isad saadetakse narkovõõrutusravile ja hiljem patte kahetsema ühte Itaalia kloostrisse, mille asukohta ei paljastatud.

Itaalia meedia teatel olevat paavst Franciscus juhtunu tõttu väga vihane, kuna see kahjustab Vatikani ja katoliku kiriku mainet. Juba paar aastakümmet on katoliku kirik üritanud toime tulla preestritel sobimatu seksuaalkäitumisega. Pinnale on tulnud sadu aastatetaguseid juhtumeid, milles pühad isad on lapsi seksuaalselt ära kasutanud.

Paavst Franciscus
Paavst Franciscus Foto: Grzegorz Galazka/SIPA/Grzegorz Galazka/SIPA/Scanpix

Väidetavalt plaanib paavst nüüd 79-aastase Coccopalmerio pensionile saata ja tema asemel uue nõuniku määrata. 

Vatikani Püha Peetruse väljak ja politseivalve
Vatikani Püha Peetruse väljak ja politseivalve Foto: ANDREAS SOLARO/AFP/Scanpix
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles