Rebane tegi vihmavee mõõteanumasse urineerides karuteene

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rebane
Rebane Foto: Frans Lanting/picture alliance / Frans Lanting/Scanpix

Austraalia meteoroloogiaametile (Bureau of Meteorology) vihma kohta andmeid koguv farmer kahtlustab, et rebane tegi neile karuteene.

Lääne-Austraalias Dalypis elav Tom Murray on meteoroloogidega teinud koostööd ja kogunud mõõtmisanumasse vihmavett juba 40 aastat, edastab ABC News.

«Läksin meteoroloogiameti jaoks panud vihmaveeanumat kontrollima, et kui palju selles vett on. Mõõtsin ära, et 20 millimeetrit, kuid minu  arvates liiga palju, sest vihma ei olnud peaaegu üldse sadanud. Vaatasin lähemalt, et vedelik oli kollaka värvusega ja minus tekkis kahtlus,» lausus farmer.

Murray arvates tegi rebane vihmavee mõõtmisnõusse oma häda, sest kollane vedelik lõhnas nagu loomauriin. Valesse kohta põit kergendanud rebast ei ole tabatud.

Rebane
Rebane Foto: Frans Lanting/picture alliance / Frans Lanting/Scanpix

«Ma ei tea, miks rebane seda tegi. Äkki ta tahtis meid segadusse ajada ja näidata, et on vihma sadanud,» sõnas australlane.

Murray sõnul ei saanud vihmavee mõõteanumas olla tema koera Busteri uriin, kuna ta on alati enne koera mõõteanuma juures ja koeral ei ole harjumust urineerida nõusse.

Meteroroloog Neil Benneti teatel on rebase tegevus kurioosne, ta ei tea varasemast mitte ühtegi juhtumit, milles metsloom oleks häda teinud vihmavee mõõtmisnõusse.

Rebane
Rebane Foto: Frans Lanting/picture alliance / Frans Lanting/Scanpix

«Mõõtmisanumates olev kollane vedelik on alati mõistatuseks, eriti veel siis, kui taevas ei ole ühtegi pilve. Olen kuulnud, et karjakoerad on vahel sellistesse anumatesse urineerinud, kuid mitte rebased. See on rebastel uus käitumine,» lisas Bennett.

Austraalia meteoroloogiaametil on sadades farmides vihmavee mõõteanumaid. Meteoroloogide sõnul tuleb tagada, et neis oleks ikka vihmavesi, mitte loomauriin.

Rebane
Rebane Foto: Kay Nietfeld/AP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles