Merle Liivaku esimene päev otse-eetris

Eger Ninn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merle Liivak
Merle Liivak Foto: Andres Teiss

Sellenädalane Kanal 2 saade «Üks päev» vaatles Merle Liivaku päeva, mil naine pidi esimest korda telesaate otse-eetris esinema.

Päev algas hommikuse kohviga Kadriorus, kust Liivak suundus edasi ajakirja Cosmopolitan toimetusse. Naine tutvustab suurima hea meelega televaatajalegi töökohta ning inimesi, kellega ta koos ajakirja kokku paneb.

Toimetusest viis tee juuksuri juurde, kuna õhtuseks saateks peab ju ilus ja värske välja nägema. Tee peal kohtubki Merle oma juuksuriga ning pool teed saavad naised juba koos minna.

Uus soeng peas, tuleb kella kolmeks jõuda Koplisse elektrimasinate tehasesse «Volta», kus toimub õhtune saade «Tantsud tähtedega». Loomulikult närveerib Liivak veidi, mõeldes, mida ja kuidas ta ikka täpselt tegema peab.

Koplisse jõudes võtab teine saatejuht Mart Sander ohjad enda kätte ning seletab, et nüüd tuleb kohe tantsud välja mõelda. Seejärel proovivad mõningad korrad tantsusamme, mida saate alguses teha.

Paar tundi enne saadet on peaproov. Peaproovi käigus ei saa Liivak esialgu hästi trepist alla, seejärel selgub, et kaugjuhtimispult ei tööta ning et Merle soeng ei sobi, kuna see on liiga tavaline. Seepeale otsustatakse saates igaks-juhuks kaasa võtta pabermärkmed tekstiga, et kui otse-eetris midagi sarnast juhtuma peaks.

Peaproov läbi, hakatakse Merlele tegema meiki ning uut soengut. Meigitegemise käigus räägib Liivak veidi oma hirmudest, et kuidas ta ikka hakkama saab ja et küsimusi esitades ikka kiiresti reageerida suudaks, et kas peaks olema elavam või mitte. Lõpetuseks leiab, et eks pärast esimest saadet saab juba täpsemalt vigu analüüsida.

«Ma tahaks, et mulle meeldiks aga mulle ei meeldi,» seletab Merle Liivak juuksuritoolis oma uut soengut vaadates. Sander julgustab kõrvalt, et talle küll meeldib. Saades teisteltki kindlustust, et soengul ei ole midagi viga, jätab Liivak selle teema.

25 minutit saate alguseni, üks julgustav šampus ja saade võib alata.

Vahepeal, kui paarid tantsivad ning saatejuhtidel on natuke aega muude asjadega tegeleda, seletab Liivak, kuidas jalad värisevad. «Ise ka imestasin, et kaua need veel värisevad ja et äkki hakkab üle keha värisema,» kirjeldab naine. Kuna aga kleit on piisavalt kohev, siis tema õnneks see välja väga ei paista.

Saate lõpetuseks räägib Merle Liivak, et ta on avatud kriitikale ning tahab kogu aeg paremini teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles