Tartus õpitakse meelt avaldama

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartus saavad rahumeelse meeleavalduse õppe need, kes seda veel ei oska. Pildil päästjate meeleavaldus mullu detsembris.
Tartus saavad rahumeelse meeleavalduse õppe need, kes seda veel ei oska. Pildil päästjate meeleavaldus mullu detsembris. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Teisipäeval, 12. aprillil saab kodanikunädala raames osaleda Tartu kesklinnas näidismeeleavaldusel, millega simuleeritakse võimalikku tõest stsenaariumi.

Kodanikunädala kodulehe teatel on näidismeeleavaldus meeleavalduse simulatsioon, mille eesmärk on julgustada inimesi häälekamalt oma arvamust avaldama ja seeläbi tõsta kodanikuaktiivsust.

“Näeme Eesti ühiskonnas probleemi, et inimesed ei kasuta piisaval määral oma põhiseaduslikku õigust ühiskonnaprotsesside mõjutamiseks,” märkisid korraldajad. “Näidismeeleavalduse mõte on näidata, kuidas korraldada üht rahumeelset ja mõjukat kogunemist oma meelsuse väljendamiseks.”

Meeleavaldus algab teisipäeval kell 17 kogunemisega Tartu kaubamaja juures, kus osalejad võivad valmistada ise oma plakatid ja loosungeid välja mõelda. Plakatimaterjali saab kohapealt.

Edasi liigutakse rongkäigus Tartu Raekoja platsile, kus igaühel on võimalus kasutada kõnepukki, et idee kaitseks või vastu sõna võtta. Oma arvamust avaldavad arvamusliidridki. Meeleavalduse lõpul loodavad korraldajad allkirjastada maailma suurima petitsiooni.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles