Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Stand-up koomikud naerutavad eestlasi

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Elu24
Copy
Louis Zezeran ja Eric Seufert
Louis Zezeran ja Eric Seufert Foto: Playboy Eesti

Juba läinud aasta oktoobrist naerutavad igal kolmandal kolmapäeval Club Privés Eesti publikut koos erinevate külalisesinejatega kaks humoristi: Louis Zezeran Austraaliast ja Eric Seufert Ameerikast. Stand-up -komöödiaõhtud on Eesti publikule uus asi, mis on saavutanud suure populaarsuse, sest hea nali ei tunne riigipiire ega riigikeelt.

 

Ajakiri Playboy pidas maha pika vestluse hetkel Eesti ainsate omataoliste meestega.

Kas humoristi amet toidab ära või on teil ka varuplaan, kui naljad otsa saavad?

L: Mul ei ole varuplaani (märkus: palun ärge sellest migratsiooniametile rääkige). Pealegi kirjutataksegi siis paremaid nalju, kui kõht on tühi. Mu IT-karjäär ei ole varuplaan, sest kui olen kuu aega kontoris töötanud, tahaksin aknast välja viskuda, huultel viimased sõnad: "Öelge mu emale, et olin tubli poiss..."

E: Minu varuplaan oleks vist veel rohkemate naljade kirjutamine. Aga jah, tänu koomikuna esinemisele olen saanud ropult rikkaks.

Teie etendused on ingliskeelsed. Kas eestlased saavad naljast ikka lõpuni aru või naeravad viisakusest?

L: Mulle tundub, et eestlased kasutavad paremat inglise keele grammatikat kui mina. Ma käisin Austraalias riigikoolis, mis polnud just tuntud teaduse ja intellekti kantsina. Kõik koomikud, kes on Eestit külastanud, mainivad, kui hästi eestlased nende jutust aru saavad. Oleme avastanud, et eestlased ei naera viisakusest. Kui eestlastele nali ei meeldi, ei naera nad selle üle, aga kui midagi naljakat ütled, hakkavad nad uuesti naerma. Eesti publik on selles mõttes väga aus.

E: Kui publik meie naljadest aru ei saa, siis on vägagi veider, et nad kuu kuu järel meie esinemisi vaatama tulevad. Olen elanud Euroopas päris mitmes kohas ja võin julgelt öelda, et eestlased saavad inglise keelest kõige paremini aru. Päris kindlasti paremini kui Londoni elanikud.

Mis teid eestlaste juures naerma ajab?

L: Eestlased teesklevad, et on külmad põhjamaalased, kuid on hingelt kirglikud, kultuursed ja isamaalised. Mulle meeldib eestlaste ausus – vahel ei kasutata mingeid sotsiaalseid filtreid ja öeldaksegi otse, mida arvatakse. Seda ei saa solvanguna võtta, sest see pole solvanguna mõeldud - see oli ju nende arvamus. Aga see lõbustab mind lõputult. Mulle teeb veel nalja see, et on eestlasi, kes usuvadki tõsimeeli, et lätlastel on kuus varvast, kuigi neil on hoopis neli varvast.

E: Muigan alati, kui näen kedagi piki kõnniteed ilma nähtava põhjuseta mööda kappamas. Kuhu sa jooksed?! On sul tõesti nii kiire? Näen inimesi, kes jooksevad trammipeatusesse ja siis tuiavad seal kümme minutit niisama oodata. Minust trügitakse pidevalt mööda ja see paneb imestama, kuidas kõigil teistel on alati minust nii palju rohkem tegemist.

Põnevat ja humoorikat intervjuud nende lõbusate poistega loe aprilli Playboyst.

Märksõnad

Tagasi üles