Mõisaküla muuseumis näeb kauneid käsitöid

, «Lõuna-Mulgimaa» toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõisaküla muuseumis rõõmustab aprillikuu lõpuni vaatajate silma kohalike käsitöömeistrite looming.
Mõisaküla muuseumis rõõmustab aprillikuu lõpuni vaatajate silma kohalike käsitöömeistrite looming. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Mõisaküla muuseumis rõõmustab aprillikuu lõpuni vaatajate silma kohalike käsitöömeistrite loomingu kevadnäitus «Teeme veel».

Välja on pandud paarkümmend telgedel kootud vaipa, põnevaid tikandeid, heegeldusi, mulgimustrilisi pärlitest ehteid ja muud. Neid on valmistanud kohaliku puudeinimeste käsitöötoa meistrid, kodused omaette tegutsejad ja ka üks eakas mees linna hooldekodust.

Käsitöötoa juhendaja Juta Jalaka sõnul käib koos kaksteist täiskasvanud naist, kes otsivad oma loomingule turgu isegi interneti vahendusel. Selleks asutasid nad eelmise aasta lõpul mittetulundusühingu Käetöökoid. Ühingul on ka oma logo.

See on seitsmes kevadnäitus, kuid esimest korda on väljas linna poiste ja tüdrukute looming: puidule põletatud kaunistused, klaasimaalid ja tikandid.

«Nad tulid möödunud aasta novembris koos noortejuhiga meie tegevust uudistama ja neile meeldis meie juures,» selgitas käsitöötoa juhendaja Juta Jalakas põhjust, miks lapsed sellest ajast kord nädalas kolmapäeva pärastlõunal kolm tundi käsitöötoas innukalt meisterdavad.

Kevadine käsitöönäitus ootab Mõisaküla muuseumis huvilisi 30. aprillini. Muuseum on avatud teisipäevast reedeni kella 11—16 ja laupäeviti kella 10—15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles