C. R. Jakobsoni talumuuseum ootab kevadpühi tähistama

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu.

Eestlaste rahvakalendris on üks tore püha, mis kirikukalendris kannab ülestõusmispühade nime, aga mida sajandite jooksul on tuntud ka lihavõtte-, kiige- ja kevadpühade nime all.


Et pühadekombed meie elust ei kaoks, on huvilised järgmisel pühapäeval, 17. aprillil kell 12 oodatud Kurgjale C. R. Jakobsoni talumuuseumi rehetuppa kevadpühi tähistama.

Talumuuseum museaalse osakonna juhataja Pille Kuulme ütles, et kohapeal urbitakse end vanade eestlaste kombel virgaks ja ilusaks, hüpatakse kehad kergeks, värvitakse mune esivanemate kombel, koksitakse neid ja aetakse lihavõttejuttu. «Tegevust jätkub paariks tunniks ja lusti jagub nii suurtele kui väikestele,» lisas ta. Jalga soovitas Kuulme panna kummikud, sest kevadveed võivad nina muidu tatiseks teha. (JT)

TEAVE
Sellest vahvast päevast osa saamiseks palub muuseumi rahvas endast ette teada anda telefonil 445 8171 või muuseumi meilile: info@kurgja.ee.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles