Suri «Lohetätoveeringuga tüdrukust» tuntud näitleja Michael Nyqvist

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noomi Rapace ja Michael Nyqvist
Noomi Rapace ja Michael Nyqvist Foto: SCANPIX

Rootsi põnevusfilmist «Lohetätoveeringuga tüdruk» tuntud näitleja Michael Nyqvist suri 27. juunil. 56-aastase mehe surma põhjus oli kopsuvähk. 

Michael Nyqvist jaanuarikuus Stockholmis.
Michael Nyqvist jaanuarikuus Stockholmis. Foto: TT NEWS AGENCY/REUTERS

Näitleja pärandisse kuuluvad teiste hulgas filmid «Lohetätoveeringuga tüdruk» ja «John Wick», kirjutab The New York Times. Mehe perekonna kinnitusel oli surma põhjuseks kopsuvähk.

Armastuse näitetöö vastu avastas Nyqvist juba keskkoolis 1977. aastal, viibides vahetusõpilasena Ameerikas. Rootsi tagasi pöördudes oli seega kadunud huvi õpetaja- või advokaaditöö vastu. Rolf Ake Mikael Nyqvist sündis 8. novembril 1960 Stockholmis, elades esimese eluaasta lastekodus ning seejärel kasuperes. Alles 30. eluaastates õnnestus tal kohtuda ka oma bioloogiliste vanematega. Teda jäävad leinama abikaasa Catharina ning lapsed Arthur ja Ellen.

«Lohetätoveeringuga tüdruk» on 2009. aasta ekraniseeritud Rootsi põnevusfilm, mis põhineb Stieg Larssoni samanimelisel romaanil. Michael Nyqvistil oli seal kandev peaosa roll koos särava naisnäitleja Noomi Rapace'iga.

Noomi Rapace ja Michael Nyqvist / Scanpix
Noomi Rapace ja Michael Nyqvist / Scanpix Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles