“Augustiunetus” hoiab pärnakad taas ärkvel

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Augustiunetuse festival pälvis mukklu Pärnu kultuuri aastapreemia.
Augustiunetuse festival pälvis mukklu Pärnu kultuuri aastapreemia. Foto: ARDI TRUIJA/PRNPM/EMF

Mullu 14. augusti õhtut ja ööd elavdanud tasuta tänavafestival “Augustiunetus – Pärnu kunstide öö”, mis pälvis Pärnu kultuuri aastapreemia, tuleb tänavu 13. augustil.

Korraldajate sõnutsi on kava koostamisel ja säilitada loodetakse niisama mõnus-sume festivalimeeleolu kui eelmisel korral.

“”Augustiunetus” on eelkõige kulgemine, elu, ilu ja kunsti uurimine,” kirjeldas Eleka Rugam-Rebane festivali korraldusmeeskonnast. “Oma maiuspalad leiavad nii kirjandus-, kunsti-, muusika-, teatri- kui toiduhuvilised.”

Plaanis on jätkata ettevõtmistega, mis inimestele kõige rohkem meeldisid, näiteks väga menukateks osutunud ühepäevakohvikutega. Lisandub uusi tegijaid ja üllatusi eelmistelt kohvikutelt.

Taas toimub raamatulaat, Rannapark täitub toreda tegevusega kehale ja vaimule. Peetakse perepiknikku, tehakse joogat ja uuritakse loodust.

Uudse lahendusena valmistavad Pärnu kunstikooli õpilased Rait Pärja juhendamisel festivali tarvis spetsiaalsed valgusinstallatsioonid.

Eelmisel aastal alguse saanud teatrifestival tõotab 11.–13. augustil kujuneda monoteatrite festivaliks “Monomaffia”, mis kulmineerub “Augustiunetuse” ajal.

Ürituse muusikalist osa aitab koordineerida Endla Jazzklubi ja Pärnu pärimusmuusika päevade eestvedaja Ülle Jantson. Muusikute otsimist alustatakse kodulinnas ja maakonnas ringivaatamise-kuulamisega.

“Hea meelega ootame koostööpakkumisi uutelt tegijatelt,” kinnitas Rugam-Rebane. Kõik huvilised ja festivali õnnestumisele kaasa aidata soovijad võivad endast märku anda meiliaadressil august@augustiunetus.ee.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles