Video: milline näeb Theresa May välja kuningas Arthurina?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Theresa May töödeldud videokaadril
Theresa May töödeldud videokaadril Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Austraalia telekanal ABC tegi video, milles näeb Briti peaministrit Theresa Mayd kuningas Arthurina ning video aluseks on 1975. aasta Briti komöödia «Monty Python and the Holy Grail».

Videol teatab May nii üldvalimistest kui räägib ka Brexitist ehk Ühendkuningriigi lahkumlöömisest Euroopa Liidust.

Theresa May töödeldud videokaadril
Theresa May töödeldud videokaadril Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Video tegijad on üritanud lisaks Mayle näidata kogu Briti valitsust komejantidena, näiteks välisminister Boris Johnsonist on saanud roheline draakon.

Grupp tantsivaid rüütleid aga olevat viide, et ministritekabinett tegelebki vaid tantsmise ja lõbutsemise, mitte aga probleemide lahendamisega. Samas aga rüütlid vilistavad May-Arthuri ettepanekutele.

Sotsiaalmeedias videot kommenteerinute sõnul näeb Austraalia praegust Ühendkuningriiki ja selle juhte koomikute ja komöödiafilmi tegelastena.

«Selle järgi võib oletada, et Ühendkuningriigis on käimas tõsielu Monty Pythoni etteaste,» teatas veel üks kommentaator.

Monty Python oli 1969 – 2014 tegutsenud Briti koomikutegrupp, kuhu kuulusid Eric Idle, Terry Gilliam, Terry Jones, John Cleese, Michael Palin ja Graham Chapman.

Monty Pythoni koomikud: tagareas vasakult Graham Chapman, Eric Idle ja Terry Gilliam ning esireas vasakult Terry Jones, John Cleese ja Michael Palin / wikipedia.org
Monty Pythoni koomikud: tagareas vasakult Graham Chapman, Eric Idle ja Terry Gilliam ning esireas vasakult Terry Jones, John Cleese ja Michael Palin / wikipedia.org Foto: Wikipedia.org

Lisaks filmile «Holy Grail» on neil veel 1979. aastal valminud linateos «Life of Brian» ja 1983. aastal tehtud film «Meaning of Life», mis kõik olid edukad.

Suurbritannia peaminister Theresa May kuulutas aprillis välja ennetähtaegsed valimised, mis toimuvad 8. juunil. Briti järgmised korralised valimised oleks pidanud toimuma 2020. aastal, kuid Brexiti läbirääkimiste tõttu toimuvad sel aastal.

Theresa May
Theresa May Foto: Philip Toscano/PA Wire/PA Images/Scanpix

Kuningas Arthur oli Briti legendaarne kuningas, kes väidetavalt valises 5. sajandi lõpul ja 6. sajandi alguses. Keskaegsete rüütliromaanide järgi kaitses ta rooma-keldi Inglismaad saksidest sissetungijate eest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles