Miks Greenfell Toweri sarnane põleng ei saaks juhtuda USAs?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Londoni tuletõrje videost

Šokeeriv video nätiab, kuidas Inglismaal müüdud plastikust tagusega külmkapp võtab tule tervenisti otsa vaid 55 sekundiga, samas USAs müüdud sama külmkapimudel, millel oli metallist tagus, on visa põlema.

Londoni tuletõrje jagas videot selle aasta veebruaris, näitamaks kuivõrd suur roll on külmkapitaguse materjalil. Seoses Londoni suurpõlenguga on video taas päevakorral, kuna just klipis näidatud külmkapimudel Hotpoint FF175BP põhjustas vähemalt 79 inimese surmaga lõppenud õnnetuse.

Toodet ei ole tagasi kutsutud, ent hetkel uurivad selle turvalisust eksperdid. Antud mudelit toodeti 64 000 tükki ning juhul kui ekspertiis tuvastab, et mudel on tõepoolest vigane, on külmkapiomanikel võimalik see tagastada.

Külmkapitootja Hotpoint kõneisiku sõnul võtavad nad asja täie tõsidusega: «Aitame uurimisorganeid igakülgselt ning kohe, kui tuleb uut infot, käitume vastavalt. Sõnad ei saa kirjeldada meie kurbust õnnetuse pärast, tunneme ohvritele ja nedne lähedastele kaasa. Meie mõtted ja palved on kõigi nendega, keda põleng mõjutas, seejuures ka tuletõrjujatega, kes enda eluga riskides põlengut kustutasid.»

Mudelit toodeti alates märtsist 2006 kuni 2009. aasta juulini ning jaemüügihind oli umbes 330 naela. Kuigi tootmine lõpetati 8 aastat tagasi, on tuhanded tolle mudeli külmkapid endiselt kasutuses ning on kui tiksuvad pommid

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles