Peeter Rebane terrorismist: kui me pommitame ja tapame, pole ime, et nemad sama teevad

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Rebane
Peeter Rebane Foto: Mihkel Maripuu

Tuntud ettevõtja ning filmimees Peeter Rebane sõnas saatele «Suveraadio», et terrorismi puhul ei saa silmitsi seista vaid vaenlase, vaid ka iseendaga.

Mees sõnas, et terrorism on ebameeldiv ning tekitab kõigis küsimuse «Miks?», kuid seda teemat käsitledes tasub vaadelda ka enda ning oma valitsuse tegevusi. «Kui me läheme pommitame ja tapame, siis pole midagi imestada, et nemad tulevad ja teevad sama. Alustada tuleb enda käitumisest ja ehk seeläbi muutub ka maailm teistsuguseks,» mõtiskles Rebane raadioeetris.

Tema sõnul eksisteerivad hirmuköites ekstremistid, kes pimesi mingeid asju usuvad, igalpool. «Neist on lihtsalt kahju. Mulle on Eestis öeldud, et London on jube kuna seal elavad moslemid. Mul jäi suu lahti selle peale ja mõtlesin kui kurb, et inimestel sellised arusaamad on. Kõik moslemid, keda mina tunnen on väga meeldivad inimesed. Mul on mitmeid häid moslemitest sõpru. Tegelikkuses on nad nagu meie. Mulle ei mahu pähe, et peaksin inimesi liigitama hakkama,» rääkis Londonis elav eestlane enda kogemustest.

Rebane, kes elab Suurbritannia pealinnas Londonis juba pea viis aasta, tunnistas muuhulgas, et mõtleb ka kodakondsuse vahetamise peale. «Ma ei tahaks seda teha, aga kui Eestis kooseluseadust vast ei võeta, olen selleks sunnitud. Kui ma ei saa siin oma asju korrektselt ajada, siis Inglismaa seadused on sellised, et need lubavad mul seda teha,» on mees nördinud.

Eestis käib Rebane aga tihti ning naudib kontrasti, mis Londoni ning kodumaa vahel on. «Arvan, et ainult Londonis läheksin hulluks, sest seal on liiga palju inimesi ja liiga vähe puhast loodust. Samas kogen seal asju, mis Eestimaale võibolla ei jõuakski. Teinekord satun Londonis nädalas seitsmele teatrietendusele,» rääkis Rebane.

Lähemalt kuuled intervjuud siit:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles