Onu Bella võitlusest vähiga: esimene aasta olin ikka täitsa augus

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Maasik 19.09.1961 – 01.05.2018
Igor Maasik 19.09.1961 – 01.05.2018 Foto: Tairo Lutter

Ingrid Peekil käis R2 saates «Suveraadio» külas legendaarne Onu Bella, kes kõneles muuhulgas oma raskest katsumusest kurja haiguse vähiga.

Kaks aastat tagasi sai Onu Bella ühe halvimatest uudistest. Regulaarselt arsti juures käival mehel diagnoositi eesnäärme vähk. Mees oli haigusest šokeeritud, kuid jäi iseendaks: «Tuleb näpud püsti ajada, kuniks elu on antud.»

Laulja, saatejuht ja kirjanik Onu Bella andis kogemusest ajendatuna välja raamatu «Tappa prostata vähk», mis on tema sõnul segu reaalsusest ning fiktsioonist. «Raamatus on kolm põhilugu ja nad on kõik omavahel seotud. Üks osa on reaalsus ja teine fiktsioon,» kirjeldab mees teost, kuhu on põimitud palju isiklikku ning valusat.

Raamatu kirjutamine talle õnne veel ei ole toonud, sest selja taga on karm ja raske võitlus. Täielikku kindlust, et vähk seljatatud ei ole samuti veel: «Nüüd tuleb raamatumüügi peale rõhuda, sest kaante vahel on palju isiklikku ja valusat. Ma ei tea ka seda, kas olen tänaseks sellest võitlusest võitjana lahkunud. Tark ei torma.»

Mees sõnab, et kogu vajalik informatsioon on raamatus olemas. Teema on veel hell ja nii ei taha ta värskeid haavu lahti kakkuda: «Esimene aasta olin ikka täitsa augus. Sain aga abi ja hetkel olen selline nagu olen,» lausus mees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles