Filmistuudio kinnitusel hakatakse «Downton Abbey» filmi tegema järgmisel aastal

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader seriaalist «Downton Abbey». Vasakult paremale: Maggie Smith, Elizabeth McGovern ja Hugh Bonneville
Kaader seriaalist «Downton Abbey». Vasakult paremale: Maggie Smith, Elizabeth McGovern ja Hugh Bonneville Foto: NICK BRIGGS/NYT/Scanpix

Filmistuudio NBC Universal International Studios teatas, et Briti menuseriaali «Downton Abbey» põhjal tehakse film, mille võtetegal alustatakse 2018. aastal.

NBC Universal president Michael Edelstein kinnitas, et «Downton Abbey» filmi eeltöö on tehtud ja nüüd on käsikirja kirjutamise aeg, edastab news.com.au.

«Tegeleme käsikirjaga. Siis peame vaatama, kuidas kõik tegelased uuesti kokku saada, osatäitjate lõplikku valikut ei ole veel tehtud,» teatas Edelstein.

2010. aastal alanud «Downton Abbey» taga oli Briti tuntud stsenarist ja režissöör Julian Fellowes, sarja pikkus oli kuus hooaega. Fellowesi sõnul ta ei arvanud, et sellest ajaloosugemetega seriaalist saab ülemaailmne hitt.

Julian Fellowes
Julian Fellowes Foto: Joseph Nair/AP/Scanpix

2015. aastal lõppenud sarjas kujutati Briti aristokraatlikku Crawley suguvõsa ja nende teenijate elu 20. sajandi alguses ja keskpaigas. Sarjas kajastatakse ka ajaloosündmusi, näiteks Titanicu uppumist ja Esimest maailmasõda.

Veel ei ole teada, kas ka suurel ekraanil näeb Michelle Dockeryt Lady Mary Crawleyna, Maggie Smithi leskhertsoginna Granthamina ja Hugh Bonneville’i Robert Crawleyna.

«Downton Abbey»: Dan Stevens Matthew Crawleyna ja Michelle Dockery Lady Mary Crawleyna / Reuters/AFP/AP/SCANPIX
«Downton Abbey»: Dan Stevens Matthew Crawleyna ja Michelle Dockery Lady Mary Crawleyna / Reuters/AFP/AP/SCANPIX Foto: Reuters/AFP/AP/ScanPix
Maggie Smith leskkrahvinna Granthami rollis
Maggie Smith leskkrahvinna Granthami rollis Foto: Nick Briggs/AP/Scanpix

Seriaalis abikokka Daisy Masonit kehastanud näitlejanna Sophie McShera teatel mängiks ta seda rolli hea meelega ka filmis.

Lady Edith Crawleyt kehastanud Laura Carmichael sõnas, et ta loodab oma agendilt saada kinnitust fimi tegemise kohta.

Hugh Bonneville (Robert Crawley) ja Elizabeth McGovern (Edith Crawley) seriaalist «Downton Abbey»
Hugh Bonneville (Robert Crawley) ja Elizabeth McGovern (Edith Crawley) seriaalist «Downton Abbey» Foto: NICK BRIGGS/NYT/Scanpix

«Downton Abbey» looja Julian Fellowes loodab väga, et selle seriaali põhjal valmib film.

«Downton Abbey» võttepaigaks olnud Highclere lossist, mis asub Berkshire’is, on saanud väga populaarne turismipaik. 

Inglismaas Berkshire'is asuv Highclere loss, kus toimusid seriaali «Downton Abbey» võtted
Inglismaas Berkshire'is asuv Highclere loss, kus toimusid seriaali «Downton Abbey» võtted Foto: Simon Paulin/Svenska Dagbladet/Scanpix
«Downton Abbey» võtted Highclere lossis
«Downton Abbey» võtted Highclere lossis Foto: Simon Paulin/Svenska Dagbladet/Scanpix
Kaader seriaalist «Downton Abbey». Vasakult paremale: Maggie Smith, Elizabeth McGovern ja Hugh Bonneville
Kaader seriaalist «Downton Abbey». Vasakult paremale: Maggie Smith, Elizabeth McGovern ja Hugh Bonneville Foto: NICK BRIGGS/NYT/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles