«Täna õhtul Leo Põld» võib jõuda lõpuks ekraanile

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetked keelatud saate "Täna õhtul Leo Põld" salvestusel.
Hetked keelatud saate "Täna õhtul Leo Põld" salvestusel. Foto: Imre Vähi

ETV ja TV3 jõudsid kokkuleppele sarja «Täna õhtul Leo Põld» näitamise osas.

Pea neli aastat kestnud kohtuloo sisuks oli 2007. aasta. TV3 tellimusel toodetud 4-osalises saatesarjas «Täna õhtul Leo Põld» ETV lastesaate «Kõige suurem sõber» kasutamine kirjutab ERR-i uudisteportaal.

ERRi seisukohast kasutati uue sarja loomisel ETVst tuntud tegelasi Leopoldi, Äpu ja Postikana lubamatult suures mahus, sisuliselt kopeerides «Kõige suuremat sõpra», TV3 oli aga seisukohal, et sarja tootmisel jäädi autoriõiguse seaduses lubatud paroodia vaba kasutamise piiridesse.

ERRi jaoks oli kokkuleppe sõlmimise eelduseks TV3 poolt lastesaate «Kõige suurem sõber» autoriõiguste tunnustamine. Kompromissi sõlmimisega maksiski TV3 ERRile litsentsitasu.

AS TV3 tegevjuhi Priit Leito sõnul tuleb sari tõenäoliselt eetrisse väiksema auditooriumiga TV6s.

Kunagise lastesaate «Kõige suurem sõber» paroodiaversioonina planeeritud huumorisaade  jutustab loo kakskümmend aastat Tokyos viibinud Leo Põllust, kes on taasiseseisvunud Eestisse tagasi jõudnud.

ERR esitas hagi Ken Saani ja TV3 vastu 31. augustil 2007, sest TV3 23. aprilli 2007 pressiteate kohaselt pidi alates 8. maist 2007 jõudma TV3 telekanalil eetrisse kultustegelane Leopold saates «Kõige parem sõber». Hageja väitel on saatesarjas «Kõige parem sõber» kasutatud kunagise lastesaate «Kõige suurem sõber» tegelaskujusid ja temaatikat ning üle on võetud ka saate formaat. Hageja sõnul kasutatakse lastesaadet ebaeetiliselt ära ning kahjustatakse hageja kaubamärgiga omandatud mainet ning eristusvõimet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles