Viimane elusolev Titanicult pääsenu paneb isiklikud asjad oksjonile

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Melvina Dean
Melvina Dean Foto: AFP / Scanpix

Viimane elusolev, laevalt Titanic pääsenu, paneb isiklikud asjad oksjonile.

Saadava summaga loodab 96-aastane Melvina Dean katta vanadekodus elamise kulud, kirjutab AP.

Dean oli ainult kahekuune, kui Titanic oma esimesel reisil 1912. aastal põhja läks.

Titanicuga seotud asjade seas paneb eakas naine enampakkumisele ka riided, mida ta perekonnale pärast katastroofist pääsemist ja New Yorki jõudmist annetati.

«Müün kõik Titanicuga seotud asjad maha, et saadava raha abil katta kulusid. Vanadekodus elamine ja arstiabi on küllaltki kulukas. Mida rohkem raha ma oksjonilt saan, seda parem,» lausus naine.

Dean on vanadekodus elanud viimased kaks aastat.

«Murdsin puusaluu ja arvasin, et olen siinsete hooldajate hoole all ainult kaks nädalat, kuid mul tekkisid komplikatsioonid. Vajasin abi ja nüüd olen hoolealune olnud kaks aastat,» lausus Dean.

Deani perekond immigreerus Suurbritanniast USAsse, Kansase osariiki. Dean oli Titanicult pääsenutest kõige noorem. Koos temaga pääsesid ka ta vend ja ema. Isa läks koos laevaga põhja.

RMS Titanic  oli oma aja maailma suurim ja võimsaim laev. Esimesel reisil Southamptonist New Yorki sõitis alus  14. aprillil 1912  kell 23.40 laeva aja järgi vastu jäämäge  ning vajus kaks tundi ja 40 minutit hiljem ehk 02.20 laeva aja järgi põhja. Uppus üle 1500 inimese.

Laevalt pääses umbes 700 inimest. Iga kümnendiga on pääsenute read hõrenenud ning pärast inglanna Barbara Joyce Daintoni surma möödunud aastal, on Melvina Dean nüüd viimane elusolev Titanicult pääsenu.

Laeva vrakk avastati 1. septembril 1985.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles