Tõeline Eesti mees võitis alastimaratoni! (3)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nakukymppi maratoni osavõtjad
Nakukymppi maratoni osavõtjad Foto: Nakukymppi Facebook

Soomes viieteistkümnendat korda toimunud Nakukymppi ehk alastijooksu võistlusprogrammis oli sel aastal esmakordselt ka maratonidistants. Põhjamaade esimese alastimaratoni võitis eestlane! 

Soomes Padasjoel esimest korda toimunud alastimaratonist võttis osa kokku neli inimest - kaks soomlast, üks šveitslane ja üks eestlane. Alastimaratonil jooksnud tundmatust sooviv Eesti mees Janek Oblikas lidus teiste kogenud jooksjate keskel lausa nii kiiresti, et võitis jooksuvõistluse suure edumaa ja ajaga: 4.48.06,7.

Nakukymppi alastijooks toimus Soomes juba viieteistkümnendat korda. Kümnekilomeetrisest ehk põhidistantsist võttis tänavu osa rekordilised 120 alasti jooksjat. Tegemist on jooksuvõistlusega, kus lubatud on üksnes peakate, sokid ning tossud. Naised võivad erandkorras kanda rinnahoidjat või toppi. Alastijooksu võistlus on osalejatele tasuta, pealtvaatajatel tuleb välja käia 2 eurot. Viimaste seas on võistlus iseäranis populaarne. 

Alastijooks
Alastijooks Foto: Hannu Elo
Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles