Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Elektroonikatäht Crystal Castles esineb Eestis

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Andris Tammela
Copy
Crystal Castles.
Crystal Castles. Foto: promo

Tänavu 14. juunil esineb Tallinna Rock Cafes Kanada elektroonilise muusika bänd Crystal Castles.

Kontserdi korraldaja Gunnar Viese märkis, et alates 2004. aastast, kui Ethan Kath ja Alice Glass moodustasid Torontos duo Crystal Castles, on bändi saatnud paras edu.

Duo omanimeline debüütalbum nägi ilmavalgust 2008. aastal ja leidis kriitikutelt ja fännidelt positiivset vastukaja. Albumi ilmumisele järgnes aktiivne tuuritamine Jaapanis, Austraalias, Euroopas ja USAs. Sealhulgas soojendas Crystal Castles Nine Inch Nailsi nende 2008. aasta suvetuuril. Samuti oli bänd tihe külaline festivalidel, nagu Oxegen festivalil Iirimaal, Glastonbury ja Readingi festivalidel Suurbritannias.

Teine album “Crystal Castles II” jõudis kuulajateni mais 2010 Fiction Recordsi vahendusel (plaadifirma, kelle “koduks” oli pikka aega The Cure). Ka teine album leidis kriitikute ja kuulajate seas hea vastuvõtu. Samalt albumilt pärineb viimane singel “Not in Love”, kus teeb kaasa The Cure'i ninamees Robert Smith.

Crystal Castlesist on saanud alternatiivse tantsumuusika arvestatav artist ja hetke kuumimaid tegijaid maailmas.
 

Märksõnad

Tagasi üles