Südamenädal kutsub kõiki liikuma

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere spordihall.
Rakvere spordihall. Foto: Internet

Traditsioonilist südamenädalat tähistatakse tänavu 17.-23. aprillil. Südamenädala avab sel aastal üle-eestiline liikumispäev “Sinu sammud loevad”, et tuletada kõigile meelde, kui oluline on liikumine ja füüsiline aktiivsus südamehaiguste ärahoidmisel.

Pühapäeval, 17. aprillil on üle Eesti avatud liikumisrajad ning toimuvad erinevad liikumist propageerivad üritused, kuhu on igaüks oodatud kõndima, jooksma, rattaga sõitma, kepikõndi tegema.

Üritustel osalemine on tasuta ning kõik lõpetajad saavad kaasa väikese liikumispäeviku. Kõikide liikumispäeval osalejate läbitud kilomeetrid pannakse kirja ning arvutatakse kokku ning selgitatakse välja, kus asuvad Eesti aktiivseimad tervisesõbrad.

Südamenädal annab võimaluse osaleda ka Lääne-Virumaal mitmesugustel üritustel.

  • Rakvere linnas toimub 17. aprillil kell 12 orienteerumine ja kepikõnnimatkad erinevate distantsidega. Kohapeal südametelgis saab tervisenõustamist ja vastavasisulist materjali koju kaasa. Mõõdetakse vererõhku ja pakutakse kosutuseks teed ja pirukat. 20. aprillil algusega 8.30 toimub Rakvere Spordihallis terviseteemaline alushariduse konverents “Võidujooks tervise nimel”
     
  • Kunda linnas toimub 17. aprillil kell 12 üle-eestiline kõnnipäev Kundas (matk sadamasse ja tagasi, algus ja lõpp spordikeskuses). 18. aprillil kell 18.30 - aeroobika. 19. aprillil kell 19 - Body-aeroobika. 20. aprillil kell 15 - vesivõimlemine. 21. aprillil kell 19 - Body&Fitball. 23. aprillil kell 18 – vesiaeroobika.
     
  • Sõmeru vallas 18. aprillil toimub Sõmerul kell 14 võimlemine “Mõeldes südamele“ ja kell 18 kõnnipäev Sõmeru terviserajal Maie Tamme juhendamisel. 19. aprillil toimub Ubja Päevakeskuses kell 14 võimlemine “Mõeldes südamele“ ja kell 18 kõnnipäev; 20. aprillil toimub Vaeküla külakeskuses kell 16 võimlemine “Mõeldes südamele“ ja kell 18 kõnnipäev. 21. aprillil kell 18 toimub kõnnipäev Uhtnas.
     
  • Haljala vallas toimub 21. aprillil kell 12 kõnnimatk, algus Haljala päevakeskusest.
     
  • Väike- Maarja vallas on 17. aprillil kell 12 Ebavere terviseradadel ja tervisespordikeskuses tervisepäev, kus pakutakse erinevaid tegevusi ja nõustamist. 19. aprillil kell 12 toimub staadionil noorte tervisepäev, mis lõpeb rahvamajas noorte terviseteemalise ümarlauaga.
     
  • Vihula vallas toimub 17. aprillil kell 12 kepikõnnimatk, algus Võsu bussijaamast.
     
  • Tamsalu vallas toimub 14. aprillil kell 17.30 tervisepäev, kavas vesivõimlemine, muusikateraapia jne. 17. aprillil kell 12 algab Tamsalu spordikompleksi juurest liikumisüritus.

Maakonna haridusasutustes toimuvad südamenädala puhul erinevad ettevõtmised. Mitmes koolis on tänu laste ja kooli tervisenõukogu ettepanekutele toodud puhvetitesse puu- ja juurvili. Täpsem teave haridusasutuste kodulehtedelt.

Eestimaa erinevate terviseradadega, mis ootavad kasutajaid aastaringselt ja tasuta, on huvilistel võimalus tutvuda veebilehel www.terviserajad.ee. Kasulikke nõuandeid enda paremasse vormi saamiseks pakuvad ka liikumisharrastajate portaal www.trimm.ee ja meestele suunatud tervise- ja liikumisportaal www.mehedliikuma.ee. Kõik nimetatud veebilehed pakuvad ka e-trennipäeviku pidamise võimalust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles