Kuidas suhtute? 8-aastane tüdruk esindab Eestit iludusvõistlusel! (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

15. juunil startis Bulgaarias laste iludusvõistlus «Little Miss & Mister Planet 2017». Eestit on esindama saadetud 8-aastane Valeria Savtšuk.  Tegemist on kogenud tütarlapsega, kellel selja taga edukad osalemised konkurssidel Singer Stage, Evro Jurmala ja Global Art.

Elu24 toimetus proovis ühendust saada Valeria Savtšuki agentuuriga, milleks on Eesti laste modelliagentuur «Star Kids Agency»,  et uurida, miks siiani propageeritakse Eestis laste iludusvõistluseid. Kahjuks ei õnnestunud kontakti tabada.

Olgu mainitud, et mitmes riigis on laste iludusvõistlused keelustatud, laste hüperseksualiseerimise tõkestamiseks: Prantsusmaa hääletas 2013. aastal selle poolt, et keelustada niinimetatud minimisside võistlused, millel on riigis pikk ajalugu. Alla 16 aasta vanuste laste iludusvõistlustele toomine on Prantsusmaal kuritegu, mida võidakse karistada kuni 30 000 euro suuruse trahviga.

Bulgaarias finaali raames tuleb igal kandidaadil esindada oma riiki ja oma modelliportfooliot, valmistada tutvustus endast inglise keeles, kostüüme erinevates stiilides, ning talendivooru kava. 

Eesti võtab konkursist osa juba mitmendat korda. Eelmisel aastal olid Star Kids Agency õpilased  edukad: 12-aastane Mishell Merlen Eek saavutas  Little Mister Planet teise koha, ning tüdruku noorem vend, 5-aastane Kenneth Andre Luzgin sai Little Mister Planet 2016 võitjaks oma vanuserühma kategoorias. Nii eelmise aasta esindajatel, kui Valerial praegu see on esimene osavõtt rahvusvahelise moe-, ilu- ja talendikonkurssi finaalist.

Star Kids Agency valib, koolitab ning saadab Eesti esindajad  maailma moe- ja talendikonkurssidele ning poodiumi lapsmodelle välismaa moenädalatele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles