«The Nanny» staar Fran Drescher vägistati abikaasa silme all: sain hiljem vähi, sest ei tegelenud selle valuga (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fran Drescher
Fran Drescher Foto: SCANPIX

Komöödiasarja «The Nanny» särav staar Fran Drescher elas enne kuulsaks saamist üle kohutava trauma - teda vägistati abikaasa silme all. Drescher ja tema eksabikaasa Peter Marc Jacobson meenutasid üle 30 aasta eest toimunud õudset üleelamist saates «Studio 10». 

«The Nanny» jõudis eetrisse 1993. aastal, kuid kaheksa aastat enne seda sattusid Fran ja tema abikaasa vägivaldse röövi ohvriks. 1985. aastal murdsid nende Los Angelese korterisse kaks relvastatud meest, kellest üks tegi paljaks nende kodu ja teine vägistas nii Drescherit kui tema sealviibinud sõbrannat. Jacobson seoti kinni ja sunniti seda pealt vaatama.

«Kogu see kogemus oli nii sürreaalne, sest inimesed, kes räägivad kodudes relvade omamisest ja sellisest... See poleks aidanud. Seda oleks meie vastu kasutatud. Selleks ei jää lihtsalt aega, kui sa just ei kõnni 24 tundi päevas ringi, relv laskevalmis,» sõnas Jacobson. «Me olime kodus ja sõime sõbrannaga õhtust. Nad murdsid maha lukustatud ukse. Sellises olukorras teed kõik, et ellu jääda. Politsei ütles: «Mida iganes te tegite, te tegite õigesti - te jäite ellu.»»

Vägistaja, kes oli kuritöö ajal tingimisi vabaduses, saadeti tagasi trellide taha ja talle mõisteti kaks eluaegset vanglakaristust.

Fran kirjutas kogetust esimest korda kümme aastat hiljem avaldatud raamatus. 

«Mõned naised on palunud mul sellele konkreetsele peatükile autogramm kirjutada. Kirjutasin raamatu alles siis, kui olin juba kuulus. Mõtlesin, et kui inimesed näevad, kuhu ma sellest madalpunktist jõudnud olen, inspireerib see teisi naisi - ja ka mehi -, kes on kogenud seksuaalvägivalda ja aitab neil eluga edasi minna. Pärast vägistamist ei ole sa kunagi enam sama inimene, kuid sa pead lihtsalt edasi minema. Anna oma valule eesmärk - see on see, mida mina alati teen,» sõnas naine.

Tol õhtul toimunud õudus oli ka põhjus, mis Jacobson psühholoogi juurde läks. See viis mehe lõpuks arusaamiseni, et ta on elu aeg oma seksuaalset orientatsiooni maha surunud. Paar lahutas 1999. aastal, kui punkti sai ka «The Nanny».

Järgneval aastal diagnoositi Drescheril emakavähk.

«Minu arvates on see poeetiline korrelatsioon, sest ma ei tegelenud vägistamise põhjustatud valuga palju, palju aastaid. Seda mitte tehes sain günekoloogilise vähi. See on üsna poeetiline, kus kohas su keha otsustab katki minna ja haiguse luua,» märkis Fran.

Just vähi tõttu hakkasid eksabikaasad taas rohkem suhtlema ja nad lõid oma elust inspireeritud komöödiasarja «Happily Divorced», mis jooksis kaks hooaega.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles