Õpiring õpetab õppima

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mittetulundusühingu Eesti Külaliikumine Kodukant projekti „Õpiring: Ise tehtud, hästi tehtud!“ infopäev toimub 8. aprillil kella 12-16 Pärnu maavalitsuse saalis.
Mittetulundusühingu Eesti Külaliikumine Kodukant projekti „Õpiring: Ise tehtud, hästi tehtud!“ infopäev toimub 8. aprillil kella 12-16 Pärnu maavalitsuse saalis. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Mittetulundusühingu Eesti Külaliikumine Kodukant projekti „Õpiring: Ise tehtud, hästi tehtud!“ infopäev toimub 8. aprillil kella 12-16 Pärnu maavalitsuse saalis.

Sel aastal juhib mittetulundusühing Eesti Külaliikumine Kodukant projekti „Õpiring: Ise tehtud, hästi tehtud!“. Selle eesmärk on käivitada üle Eesto õpiringid ja tutvustada õpiringi kui head õpimeetodit täiskasvanutele, mis võimaldab selles osalejatel ise otsustada, mida, kuidas ja kui kaua õppida.

Õpiring on enesearendajate rühm, keda ühendab huvi kindla teema vastu. Õpiringis osalejad seavad endale eesmärgi, koostavad tegevuskava ning määravad kindlaks kokkusaamiskorrad. Ideeks on õppida üksteisega ning üksteiselt, seeläbi suurenevad teadmised ning tolerantsus, avardub silmaring ning paranevad suhtlemisoskused.

Projekti üks eesmärk on, et vähemalt pooled loodavatest õpiringidest toetaksid seeläbi küla ja külapiirkondade arengut. Seega, miks mitte kasutada õpiringide loomist kui võimalust võtta käsile küla arengukava loomine ja/või uuendamine, töötada koos välja sobivaid teenuseid, mida näiteks külaselts saaks pakkuda, luua enda külale koduleht ja nii edasi. Õpiringide loomist saab kasutada ka koostöö edendamiseks ja külakroonika alustamiseks.

Projekti raames toetatakse kahekümne nelja õpiringi käivitamist (maapiirkondades üle-Eesti) tegevustoetusega. Igal õpiringil peab olema ka õpiringi juht. Õpiringi juhtidele toimub projekti raames ka koolitus.

Õpiringi idee tutvustamiseks korraldatakse kokku kolm infopäeva: Tartus, Tallinnas ning Pärnus, samuti siis ka õpiringide juhtide koolitus ning hiljem kogemuspäev õpiringide tulemuste analüüsimiseks. Lisaks külastavad pooled õpiringide juhid oma maakonna piires teist külakeskust, et tutvustada oma tegemisi ning kanda edasi õpiringide ideed.

Loe täpsemalt projekti kodulehelt: http://opiring.edicypages.com/loe-projektist/soovin-osaleda-projektis

Projekti elluviimist toetab hasartmängumaksu nõukogu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles