Tippsuusatajad kutsuvad harrastajaid endaga sprintima

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõigil Eesti harrastusuusatajail on võimalik panna rinnad vastamisi Eesti koondise parimatega. Pildidl rõõmsad suusatajad Sindi-Reiu suusamatkal.
Kõigil Eesti harrastusuusatajail on võimalik panna rinnad vastamisi Eesti koondise parimatega. Pildidl rõõmsad suusatajad Sindi-Reiu suusamatkal. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Laupäeval, 16. aprillil toimub Kääriku suusastaadionil lõbus saja meetri suusasprint klassikalises tehnikas, millest võivad osa võtta kõik huvilised.

Andres Kollo, Kein Einaste, Vahur Teppani ja Peeter Kümmeli korraldatav suusahooaja suur lõpuvõistlus toob stardijoonele eesotsas Jaak Mae ja sprindikoondisega kogu Eesti suusakoondise. Võistlusel on nii naistele kui meestele harrastajateklassidki, mis annavad suusafännidele hea võimaluse Eesti parimatega rinda pista, kirjutas ERR spordiportaal.

“Võistluse idee on leida Eesti kiireimad suusamehed ja -naised ning viia sari riigipiiridest kaugemale, et järgnevatel aastatel oleks põhjust selgitada välja maailma kiireimad inimesed,” kommenteeris Kümmel. “Saja meetri distantsil saab igaüks kiidelda, kui kiire ta treeningutel on. Nüüd on suusahuvilistel harukordne võimalus seda avalikkusele ja teistele suusatajatele tõestada.”

Paaristõugete ja elektroonilise ajavõtuga korraldatakse sellist üritust Eestis esimest korda. Suusarajale on tehtud kiirusvõistluse tarbeks klassikajäljed ning rada on siledal maal ja maksimaalselt kõrgtasemeliselt ette valmistatud. Kümmeli kinnitusel on 100 meetrit niivõrd lühike distants, et kõikidel osalejatel on võrdsed võimalused ning võib juhtuda, et harrastajateklassis osalev sportlane teeb Eesti parimatele ära.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles