Tuuli Rand järelhüüdes Margus Karule: mõned asjad jäävad nüüd alatiseks sinna rohelisse kööki

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Saagim`il käis külas Tuuli Rand ehk Windy Beach
Anu Saagim`il käis külas Tuuli Rand ehk Windy Beach Foto: Viktor Burkivski

Möödunud nädalal lahkus meie seast 32-aastane kirjanik Margus Karu, kelle ärasaatmine toimub täna, 15. juunil.

Marguse lähedaste hulka kuulus ka lauljanna Tuuli Rand, kelle järelhüüde avaldame.

Kallis Margus,

Ma mäletan, kui sa korraldasid oma esimest suuremat Vallaliste pidu ETK's, mille nimi oli «Vallaliste pidu ehk suveks tanu alla» ning selleks hetkeks kui ma sinna jõudsin oli järjekord lõputu. Ma teadsin küll, kes sa oled, kuid me ei tundnud teineteist tol hetkel veel nii hästi. Sina olid ukse peal valves ja üritasid rahvast maha rahustada: «Kahjuks pidu on hetkel täis, kuid kohe kui keegi lahkub, saavad järgmised sisse.» Ma mõtlesin, et no siis ma jäängi siia ja trügisin seejärel läbi inimeste so juurde: «Hei Margus. Ma pean täna kindlasti tanu alla saama kuna lubasin seda emale ning ennem ei saa koju minna.» Sa hakkasid selle peale naerma ja avasid ukse: «Ilusat pidu!» 

Too pidu oli fantastiliselt lõbus ning tantsisin seal hommikuni, tanu alla küll ei saanud, kuid meie vahel tärkas ilus ning üksteist austav sõprus, mis eskaleerus kuidagi nii, et mõned kuud hiljem kohvitasime juba minu juures köögis, kus rääkisime igasugu põnevaid jutte ja saladusi, mis jäävad alatiseks sinna Kunderi rohelisse kööki. Sa uurisid alati, kus ma olen ja mis ma teen. Peale seda olulist pidu panid mind alati «Vallaliste peo» listi ja ükskord kutsusid mind isegi appi kiirkohtinguid läbi viima kuna mul on nii vali hääl. Lisaks olen su pidudel esinenud ja DJ olnud, aitasin Sind alati ilma kõhklemata.

Sa olid ilus hing, kes tõi siia maailma palju headust ja armastust ning tundsin end sinu seltskonnas alati väga hästi - sain olla see, kes olen. Sa saatsid selle vähese ajaga siin elus nii palju korda ning puudutasid nii paljude inimeste hingesid ja me kõik armastame Sind selle eest.

Aitäh Sulle, Margus! Jään Sind ja su hulle (pidude ja esinemiste) ideid igatsema. Kohtume juba järgmises elus.

So söber Tuuli

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles