Kolumbias abiellusid omavahel kolm meest! (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hugo Prada, John Alejandro Rodríguez, Manuel José Bermúdez
Hugo Prada, John Alejandro Rodríguez, Manuel José Bermúdez Foto: Facebook

Kolumbias seadustati eelmisel aastal samasooliste abielud. Kolm meest läksid veel kaugemale ja abiellusid omavahel, nimetades seda polüamorootiliseks. See tähendab palju armastusi, vastandudes polügaamia vastele palju armastusi.

Kolme homoseksuaalset meest tunnustati nende enda väitel esimese polügaamilise perekonnana Kolumbias, kus samasooliste abielud legaliseeriti eelmisel aastal. Näitleja Hugo Prada ja tema kaks partnerit – spordiinstruktor John Alejandro Rodriguez ja ajakirjanik Manuel Jose Bermudez – kirjutasid advokaadi juuresolekul ametlikele dokumentidele alla Medellini linnas, mistõttu on neil nüüd kõik õigused, mis teistelgi abielus inimestel, seal hulgas ka pärimisõigused.

«Tahtsime valideerida enda leibkonda ja enda õigusi, sest enne ei olnud meil mingit õiguslikku alust, mis tunnustaks meid perekonnana,» rääkis näitleja Prada videos, mille Kolumbia meedia esmaspäeval avaldas, «see kehtestab meid perekonnana, polügaamilise perekonnana. See on esimene kord, mil see juhtus just Kolumbias.»

Advokaat ja geiõiguste eest võitleja German Rincon Perfetti sõnul on Kolumbias mitmeid kolme inimese liitusid, ent see on esimene, mida seadust tunnustab: «See samm näitab, et maailmas on ka teistsuguseid perekondi.»

2016. aasta kontstitutsioonikohtu otsus tegi Kolumbiast Argentiina, Brasiilia ja Uruguay järel neljanda Lõuna-Ameerika riigi, mis seadustas samasooliste abielud. Kolumbia kohus on üldse olnud väga uuendusmeelne samasooliste õiguste laiendamises, nimelt aastal 2015 lubati samasoolistel paaridel lapsi adopteerida. Juba 2011. aastal pani kohus kongressile sunni mõelda välja meetod, mis võrsustaks samasooliste paaride liidud abieluga. Registreeritud kooselu tõi kaasa kõik vastastikused ja üleüldised õigused ja kohustused, ent abielu kui sümbol lubati samasoolistel sõlmida alles eelmisel aastal.

President Juan Manuel Santose valitsus toetab geiaktiviste, astudes niiviisi kangesti vastu katolikule kirikule, mis usklikus riigis suurt võimu omab.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles