Võtke eeskuju! Eesti kaunis vehklejanna on võtnud südameasjaks koduta loomade heaolu!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia
Julia Foto: Facebook

Eesti üks parim vehklejanna, Julia Beljajeva (24), seisab kodutute loomade heaolu eest. Facebook´i on loodud leht, mille eesmärgiks on tutvustada laiemale üldsuselt vehklemist üldiselt ja personaalsemalt ka Juliat. Tänasest läks 1 nädalaks käima heategevuslik projekt Tartu Koduta Loomade Varjupaiga heaks, mida just Julia Teile tutvustab.

Elu24 toimetus uuris Julialt, kuidas on alguse saanud tippsportlase armastus loomade vastu:

«Loomad on mind alati ümbritsenud. Lemmikloomadeks on olnud nii kalad, küülik, hiir kui ka papagoi. Loomulikult ka kassid-koerad. Lapsepõlves ei olnud harv see juhus, kui ilmusin koju tänavalt leitud koduta kassiga ja toitsin tal kõhu täis».

Täiskasvanueas nimetab tippsportlane lemmikloomasid parimaks stressi leevendajaks: «Loomad armastavad sind tingimusteta just nagu mina neid,» räägib Julia, kes on hetkel nii kassi- kui koeraomanik.

Julia
Julia Foto: Erakogu

Miks aga Julia on võtnud endale kohustuse tegeleda koduta loomade heaolu eest?

«Minu unistus oleks, et kõik inimesed hooliksid loomadest. Ja ei ole vahet siis, kas oled juba lemmiku omanik, plaanid võtta või lihtsalt viibid nendega ühes keskkonnas. Loomad ei saa enda tundeid väljendada. Tänavakass ei ole vastutav selle eest, et tal on kord olnud hoolimatu peremees. Ühtmoodi armastust ja täiskõhu tunnet soovivad nad kõik. Kui see ei ole võimalik läbi enda perekonna, on tore, et nende eest hoolitsetakse varjupaikades seni, kuni üks armastav perekond ta endaga koju kaasa viib.» räägib suure südamega neiu.

Tartu Koduta Loomade Varjupaiga projekt on Julia Beljajeva simese suurem heategevusprojekt. Huvitav fakt, mida vehklejanna välja toob, on see, et enamus heategevuskampaaniaid tehakse sageli jõulude eel. Samas arvab Julia, et just suvi on see periood, mil võetakse uusi võetakse uusi lemmikuid suvekoju või lastele koolivaheajaks. Sügise ja argielu saabudes avastatakse, et tegelikult nende jaoks aega ja tahtmist ei ole. Julia kutsub üles kõiki mõtlema hoolikalt, kas tegemist on hetketujuga või tõelise südamesooviga.

Julia ise viibib hetkel Gruusias, Tbilisis, kus toimuvad vehklemise Euroopa Meistrivõistlused.
Elu24 toimetus soovib edukaid võistlusi Juliale!

Tema algatatud heategevuskampaaniaga saab tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles