Suitsetamisega liialdanud paarile määrati suitsetamisgraafik!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
sigaret
sigaret Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Saksa abielupaar võib naabrite kaebuse pärast suitsetada vaid määratud graafiku järgi.

Saksa kohus langetas hiljuti otsuse, kus määras abielupaarile ajad, mil nad võivad suitsetada. Asi sai alguse, kus paari naabrid kaebasid, et kõrvalt tulev suits häirib neid. Kohus määras, et paar võib hoovis suitsetada kella kuuest üheksani hommikul, keskpäevast kolmeni ja kuuest üheksani õhtul, lisaks ka keskööst kolmeni öösel – see tähendab, et paar tohib suitsetada 12 tundi ööpäevast. Nii on suitsetajate ja naabrite õueaeg võrdselt jagatud.

Kohtunik kirjeldas enda otsust: «Kaalusin mõlema poole huvisid ning jõudsin järeldusele, et jaotus peab olema võrdne.» Paar, kelle peale kaevati, on aga otsusest šokeeritud ega mõista enam maailma: «Me suitsetame vaid suvel ja mitte lakkamatult. Naabritel on õues grill, mis ka tossab, ning lisaks teevad sama nende külalised.» Paar kaalub tõsiselt sealt ära kolimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles