10 fakti džinni kohta!
Hõissa! Täna on ülemaailmne džinnipäev!
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. Esimene džinn valmistati 1689. aastal.
2. Džinn ja tomatimahl oli New Yorgis 1930ndatel popim pohmakaravim, see oli hulk aega enne kui leiutati Bloody Mary.
3. Džinnide võrdlemiseks on parim juua neid toatemperatuuril ning segada see sama koguse veega. Sellises olekus saab kõige paremini aru joogi headest ja halbadest külgedest.
4. Riik, kus tarbitakse enim džinni, on Filipiinid!
5. Džinn pole mõeldud puhtalt joomiseks. Ühes pikendusega tulevad maitsed hulka paremini esile!
6. Džinniga on rohkem kokteiliretsepte kui ühegi teise kangema napsiga!
7. Kiinapuu koores peituv hiniin oli viktoriaanlikul ajastul kasutusel malaariaravimina. Kuna selle mekk on mõru ka toonikus, lisasid sõdurid joogile džinni, et seda juua kannataks. Nii sündiski G&T!