Galojan: miks minu üle mõistab kohut joodik?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Staarpoliitik Anna-Maria Galojani kohtutee jätkus 4.aprillil 2011
Staarpoliitik Anna-Maria Galojani kohtutee jätkus 4.aprillil 2011 Foto: Jelena Rudi

«Miks meie «vaba ja demokraatlik» meedia on rangelt ühepoolne? Miks võetakse liistule iga minu väiksemgi seaduserikkumine, aga samas ei huvita kedagi fakt, et minu üle mõistab kohut varem distsiplinaarkorras karistatud kohtunik Margot Mikler? Mida ütleks amatöörist psühholoog, seltsimees Kolga, fakti kohta, et minu üle mõistab kohut joodik,» on staarpoliitik Anna-Maria Galojan avaliku huvi kallutatusest tõsiselt nördinud.

«Kõik te haugute minu kallal, aga lubage, muuseas, tutvustada, ka minule määratud kohtunik Margot Miklerit ja tema harjumusi. Kas teadsite seda, et kohtunike distsiplinaarkolleegium trahvis 2006. aasta suvel  purjuspäi taksojuhiga sõnelema hakanud Harju maakohtu kohtunikku Margot Miklerit 10 000 krooniga,» küsib Galojan.

«Kummaline oli ka tõik, et politsei oli kohtunikule sama süüteo eest määranud trahvi kohapeal vaid 180 krooni, kirjutas toona isegi Õhtuleht,» tulistab Anna-Maria.

«Tegu oli väga ebameeldiva intsidendiga, kus Harju maakohtu kohtunik Margot Mikler sõimas taksojuhti, kes oli kohtuniku ja ta abikaasa rahustamiseks sunnitud kutsuma politsei. Ja kas te võite endale ette kujutada, et jaoskonda viidud kohtunik Mikleril  tuvastati 1,5-promilline joove!»

«Ja sellisel inimesel on õigus minu või ükskõik kelle teise üle kohut mõista,» pahandab Galojan ning soovitab valjuhäälselt õiglust ja ausust ning tema hukkamõistmist taga nõudvatel kodanikel rahustuseks lugeda toonast  Õhtulehe artiklit ning alles seejärel tema pihta esimene kivi visata.

«Tahaksin siinkohal veel lisada, et ma ikka veel usun, et Eestist saab ükskord õigusriik, kuna kõik inimesed on seaduse ees võrdsed ja õigusriigis ei ole keegi süüdi enne süüdimõistva kohtuotsuse väljakuulutamist!»

Harju maakohtus jätkus täna Anna-Maria Galojani protsess, kus prokuröril oli plaanis kohtualust küsitleda. Anna-Maria Galojan keeldus siiski prokuröri küsimustele vastamast. Galojan väitis, et tema inimõigusi on rikutud ning teda ei kohelda teistega võrdselt.

Anna-Maria Galojani kohtuprotsess jätkub. Plaanis on hakata üle kuulama Galojani selgitusi talle süüks pandavate tegevuste kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles