Meditsiiniõde: Gaddafi kinkis truudele töötajatele kuldkelli

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muammar al-Gaddafi
Muammar al-Gaddafi Foto: SCANPIX

Liibüa diktaatori Muammar al-Gaddafi lähikonda kuulunud ukrainlannast meditsiiniõe sõnul kinkis juht igal aastal talle truudele töötajatele kuldkelli, kuhu oli ta pilt graveeritud.

Oksana Balõnskaja kuulus Gaddafi isiklikku meditsiinimeeskonda, kirjutab news.com.au.

Naine lahkus Liibüast veebruaris, kui seal rahutused algasid.

Balõnskaja lükkas väljaandele Komosmolskaja Pravda antud intervjuus ümber, et suurel juhil oli ühe teise meditsiiniõega suhe.

USA diplomaatiliste allikate väitel oli Gaddafi lausa hull blondiinist kaunitari Galina Kolotnõtskaja järele ning ei suutnud ilma temata olla.

«Kolotnõtskaja täitis samuti tööülesandeid nagu teised viis meditsiiniõde. Kuid ta oli meist kõige kogenum. See, mida Galina Kolotnõtskaja kohta räägitakse, on väljamõeldised,» lausus Balõnskaja.

Ukraina meditsiiniõe sõnul võib Gaddafi teleesinemistes jätta mulje, et ta ei tule olukorraga enam toime, kuid nii see ei ole.

Balõnskaja meenutas, et Gaddafi võimaldas neil New Yorgis ostlemas käia. Ta lisas, et meditsiinipersonal hüüdis suurt juhti hellitlevalt «Papaks».

«Iga aasta 1. septembril kinkis ta truudele töötajatele Itaalia kuldkelli, kus oli tema pilt. Tema juures pikka aega töötanud inimestel on lausa kuldkellade kollektsioon,» lausus meditsiiniõde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles