Muusikakool toob oma andekad publiku ette

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu kontserdimajas tegutsevas muusikakoolis puhkevad anded õitsele.
Pärnu kontserdimajas tegutsevas muusikakoolis puhkevad anded õitsele. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Kontserdisarja “Pärnu muusikakool 66” kontserdil “Tähesära” saab 12. aprillil kuulda konkursil “Noor instrumentalist 2011” auhinnatud andekaid flöödimängijaid, tänavuse lennu säravamaid lõpetajaid ja regioonikonkursside parimaid.
 

Nii astuvad Pärnu raekojas teisipäeval, 12. aprillil kell 18 algaval kontserdil üles näiteks vabariiklikul konkursil “Noor instrumentalist 2011” flöödi erialal teises vanusegrupis teise koha saanud Kristjan Lume ja kolmanda koha pälvinud Jennie-Ry Lootus, kelle õpetaja on Anne Kann ja kontsertmeister Eve Endoja.

“Kadalipp finaali jõudmiseks oli väga tihe: koolivoor, regioonivoor, lindistusvoor ja alles pärast kõiki neid oli tee finaali avatud,” loetles muusikakooli direktor Karin Veissmann kinnitamaks, et noored muusikud on tõesti tasemel.

Et muusikakool kasvatab andekaid pillimehi, selles võib iga huviline veenduda juba päev enne “Tähesära” kontserti, sest 11. aprillil 16–18 on muusikakoolis lahtiste uste päev ning kell 18.15 algab kammersaalis instrumente ja õpet tutvustav kontsert.

Reedel, 8. aprillil kell 21.30 saavad aga huvilised Endla Jazziklubis osa nii Pärnu muusikakoolile kingitud kaasaskantava klaveri esitlusest kui noore kitarrimängija Kalle Pilli esinemisest, mis on ühtlasi tema lõpueksam.      

Eestis on ühtekokku 86 muusikakooli, Pärnu regiooni kuulub neist 15 muusikakooli Türist Kuressaareni.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles