Töökohakiusajad ulatasid rotimürki: tapa end!

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töökohakiusajad ulatasid rotimürki: tapa end!
Töökohakiusajad ulatasid rotimürki: tapa end! Foto: Andres Teiss

Austraalias saab kolleegide kiusajaid kuni kümneks aastaks trellide taha saata, kui praegune seaduseelnõu kunagi seadusena jõustub.

Seadusemuudatuse käivitas ühe kohvikutöötaja enesetapujuhtum, kirjutab AFP.

19-aastane Brodie Panlock tappis end 2006. aastal pärast mitu kuud kestnud kiusamist ja vägivalda. Noor naine hüppas kõrghoone katuselt alla ja kukkus surnuks.

Melbourne´i Vampi kohvikus ettekandjana töötanud Panlocki peale sülitati, teda sõimati ja alandati ning pähe kallati õli.

Noor naine tegi enesetapukatse rotimürgiga, kuid see ebaõnnestus. Info juhtumi kohta jõudis  mingil viisil kiusajateni ning need jätsid talle uue rotimürgiannuse, nõudes, et ta tapaks end sellega.

Victoria osariigi justiitsiministri Robert Clarke`i sõnul esitleb ta osariigi parlamendis seadusemuudatust, mille kohaselt tuleks kiusajatele vanglakaristus määrata.

Clarke lisas, et kui selline seadus olemas oleks, siis oleks ka Panlocki kiusajad saanud saata trellide taha.

Kohus määras, et kohviku omanik Marc Luis Da Cruz ning kolm kiusamisega tegelenud töötajat, 23- aastane Gabriel Toomey, 26-aastane Nicholas Smallwood ja 28-aastane Rhys MacAlpine peavad maksma surnud naise vanematele kompensatsiooni ning riigitrahvi 335 000 Austraalia dollari ulatuses. Vanglakaristusest nad pääsesid.

Kohviku omaniku sõnul oli ta kiusamisest teadlik ning kutsus töötajaid korrale. Pärast juhtumi avalikuks tulemist vallandas Da Cruz Smallwoodi, MacAlpine ja Toomey.

Panlock töötas Vampi kohvikus 2005. aasta juunist kuni 2006. aasta septembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles