Londoni terrorirünnaku korraldanud mehe abikaasa tegi suu viimaks lahti! (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Charisse O'Leary (vasakul) ja Rachid Redouan.
Charisse O'Leary (vasakul) ja Rachid Redouan. Foto: Facebook/Scanpix

Londoni terrorirünnaku korraldanud marokolase Rachid Redouane'i eksabikaasa tegi viimaks avalduse enda seotusest juhtumiga.

Charisse O’Leary oli abielus London Bridge’i terroristi Rachid Redouane’iga. Pärast selle avalikuks tulemist on naine olnud vait kui sukk. Nüüd tegi ta avalduse, et ta on šokeeritud ja väga kurb enda eksabikaasa tegude tõttu. Naine teatas, et tema ja 30-aastase maroko pagari suhe lõppes umbes kuus kuud tagasi, pärast seda on nad suhelnud ainumalt tütart puudutavatel teemadel. Paaril on 1,5-aastane tütar. «Pärast seda, kui sain teada, et Rachid seda tegi, olen valanud pisaraid inimeste pärast, kes rünnaku tõttu on kannatanud,» kõneles O’Leary. Naine mõistis terroristi käitumise hukka ja teatas, et ta ei toetanud mehe uskumusi: «Nüüd pean keskenduma sellele, et kasvatan tütart, kellele ühel päeval pean seletama, miks tema isa nii tegi.»

Paar tutvus Londonis 2010. aastal ning nad abiellusid kaks aastat hiljem Dublinis traditsioonilisel islamiusuliste pulmatseremoonial. Rachid oli üsna kehv mees – ta peksis naist ning nõudis, et too elaks islamiusu reeglite kohaselt. Näiteks nõudis Redouane, et naine kannaks hijab'i ja sööks vaid halal-toitu, lisaks sai naine nüpeldada veini joomise ja suitsetamise eest. Naine ei tohtinud kohtuda ka enda sõpradega. Sõprade sõnul kartis naine oma abikaasat, ta tundis end olevat kui vang. 2015. aastal rääkis O’Leary sõpradele, kuidas Redouane on tema elu rikkunud, olles tekitanud naisele depressiooni. Siiski jäi paar kokku ning lahkus Dublinist Londonisse, kus nad ka tütre Amina said. Paar läkski lahku, kuna Redouane nõudis naiselt islamiusu vastuvõtmist ning religioosset kasvatust ka lapsele. Näiteks ei tohtinud Amina telekat vaadata, kuna see võib ta homoseksuaalseks muuta.

Pärast terrorirünnakuid arreteeriti ka O’Leary, et teda küsitleda. Siiski lasti ta hiljem ilma ühegi süüdistuseta vabadusse. Nimelt usutakse, et kuna naine lasi mehel enda korteris olla, et lapsega aega veeta, kasutas mees seda kurjasti ära ja organiseeris ühes kamraadidega rünnakut.

Kolm kuulikindlaid veste kandvat terroristi sõitsid 80-kilomeetrise tunnikiirusega London Bridge’il jalutava rahva sekka ning hakkasid seejärel jahinugadega inimesi valimatult pussitama.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles