Jeremy Irons: suitsetajad on erivajadusega inimesed

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeremy Irons
Jeremy Irons Foto: SCANPIX

Briti näitleja Jeremy Ironsi sõnul tuleks nüüdisaegses suitsetamise vastu võitlevas maailmas kuulutada suitsetajad erivajadustega ja puudega inimestega võrdseks.

Suitsetajast Ironsist on saanud New Yorgi linnapea Michael Bloombergi üks kõige ägedamaid kriitikuid, kirjutab The Telegraph.

Linnapea püüab oma kodanike tervist parandada sellega, et keelas avalikes kohtades suitsetamise.

Bloomberg kehtestas selle aasta alguses, et New Yorgi 1700 pargis, väljakul ja rannal ei tohi enam suitsetada.

Kaheksa aastat varem keelati suitsetamine baarides ja restoranides.

Irons on New Yorgis, olles telesarjas «Law&Order» külalisstaar.

Briti näitleja sõnul on suitsetamiskeeld ahistav.

62-aastane näitleja andis intervjuu väljaandele New York, rõhutades, et «suitsetajad vajavad sama moodi kaitset nagu puudega inimesed ja lapsed».

Staari intervjueerinu sõnul on Ironsi hambad sellised, mis viitavad kohe pikaajalisele suitsetamisharjumusele.

USA puudega inimeste organisatsioon mõistis Ironsi kommentaari hukka.

«Me kõik teame, mida suitsemaine võib teha, mitte ainult suitsetajale, vaid ka inimestele tema ümber. Kuidas keegi saab öelda, et suitsetajad vajavad samasugust kaitset nagu puudega inimesed,» sõnas organisatsiooni esindaja Carol Glazer.

Briti puudega inimesi abistava heategevusfondi esindaja Joanna Whiskeri arvates peaks näitleja saama kogeda, mis tunne on, kui oled teistest erinev.

«Ta peaks saama omal naha tunda, kuidas on olla puudega. Isegi meie arenenud ühiskonnas vahel diskrimineeritakse neid inimesi,» lisas Whisker.

Irons tunnistas, et selle aasta Oscarite jagamisel ei suutnud ta ilma suitsetamiseta olla.

«Ma  vist iga viie minuti tagant käisin suitsetamas. Seisin seal jahedas talvises õhus ning mul jäi suur osa show`st nägemata. Kodus Suurbritannias on palju lihtsam, saan suitsetada ja alkoholi tarbida,» tõdes staar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles