Õudsed detailid: Bill Cosby väidetav ohver kirjeldas kohtus, kuidas teda kuritarvitati

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Koomik Bill Cosbyt seksuaalvägivallas süüdistav naine andis teisipäeval kohtus tunnistusi, millega kirjeldas esimest korda avalikkuse ees tema kallal toime pandud kuritegu.

44-aastane Andrea Constand andis vandekohtunikele üksikasjaliku ülevaate sellest, mis toimus temaga 2004. aastal Cosby Philadelphia kodus, vahendab Page Six. Constand väidab, et Cosby andis talle uimastavaid tablette ja hakkas teda pilastama.

«Ma tulin äkitselt teadvusele, ärkvele, ja tundsin, kuidas Cosby särgi alt mu rindu katsub,» meenutas Constand. «Tundsin tema kätt oma tupes, ta liigutas seda sisse ja välja. Tundsin, kuidas ta võttis mu käe, asetas selle oma peenisele ja liigutas edasi-tagasi.»

«Kas sa palusid tal järele jätta?» küsis Montgomery maakonna prokurör Kristen Feden.

«Ma ei olnud selleks võimeline. Üritasin mõttes oma käsi ja jalgu liikuma panna, kuid need sõnumid olid justkui külmunud. Need mõtted ei jõudnud kohale. Mu jäsemed olid jõuetud ja ma ei suutnud vastu hakata, põgeneda,» seletas Constand ja lisas väriseval häälel: «Ma tahtsin, et see lõppeks.»

Constand rääkis kohtus mitme tunni jooksul oma suhtest teletähega. Cosby, kes on enda väitel täielikult pime, irvitas tema tunnistuse vältel. Enamiku ajast istus mees väsinult toolil ja vaatas tühjusesse.

Cosby pööras Constandilt pilgu, kui naine kohtusaalis tema poole osutas ja kirjeldas, milliseid riideid koomik väidetava rünnaku ajal kandis.

Cosby ja Constand kohtusid Temple'i ülikoolis, kus Cosby oli austatud vilistlane ja kus Constand töötas korvpallitoimingute juhina. 

«Ta oli mu sõber ülikoolist, keda usaldasin. Ta oli mu mentor ja minu jaoks vanem eeskuju,» seletas Constand, kes soovis karjääri teha teleajakirjanikuna ja küsis Cosbylt selle kohta nõu.

Bill Cosby / Scanpix
Bill Cosby / Scanpix Foto: SCANPIX

Constandi sõnul muutus tema arvatav sõber aga peagi seksuaalkurjategijaks. 

2004. aasta jaanuaris läks Constand Cosbyle külla, et arutada karjäärimuutust. Koomik soovitas tal lõõgastuda ja andis talle kolm sinist tabletti.

«Küsisin: «Mis need on, kas need on naturaalsed, taimsed?» Ta noogutas pead ja ütles: «Võta need sisse, need aitavad lõõgastuda.» Küsisin, kas kõik kolm. Ta noogutas,» kirjeldas naine.

Cosby, kes oli toona 66-aastane, pakkus Constandile seejärel veini, millest naine keeldus. Proovi seda, see on vana vein, olevat Cosby öelnud. 

Sel hetkel tundis Constand äkitselt müstiliste tablettide mõju.

«Pärast mitmeminutilist vestlust hakkasin sõnu halvasti hääldama. Ütlesin ka Cosbyle, et ma ei näe teda hästi,» meenutas Constand. «Mu suu oli nagu vatti täis. Ma ei suutnud rääkida ilma, et mu suu ümber tekiks mingit valget ollust. Ütlesin: «Ma näen sind kahekordselt ja ei suuda sõnu hääldada.»»

Cosby rõhutas, et naisel tuleb lõõgastuda ja talutas ta diivanile. 

«Ma hakkasin muretsema. Arvasin, et mul on mingi äge reaktsioon tekkinud. Tekkis väike paanika. Kuid teadsin, et ma ei suuda püsti tõusta ja ära minna. Cosby viis mu diivani juurde ja pani pikali,» sõnas naine.

Constand ei mäleta teadvuse kaotamist, kuid suudab meenutada seda, et ta ärkas, kui Cosby tema rindu ja suguelundeid katsus.

Andrea Constand / Scanpix
Andrea Constand / Scanpix Foto: SCANPIX

Constand ärkas järgmisel hommikul kella viie ajal, «rinnahoidja ümber kaela». Cosby oli köögis ning pakkus talle tassi teed ja muffinit. Mees ei öelnud midagi muud.

«Ma olin segaduses ja hajevil. Jõin kaks sõõmu teed ning võtsin muffini ülemise osa, panin selle salvrätikusse ja sõitsin koju,» kirjeldas naine.

Constand võttis juhtunu teemaks alles mitu kuud hiljem, kuid Cosby ei vastanud küsimustele. «Ta vaatas mulle otsa ja ütles: «Arvasin, et sa said orgasmi. Kas ei saanud?» Ütlesin, et ei saanud ja et tahan vaid teada, mis ainet ta mulle andis. Ta ütles: «Oot, oot, oot...» ja soovis minuga rääkida selle koha lähedal, kus intsident toimus. Mõistsin, et ta ei kavatse mulle öelda, mida ta mulle tol õhtul andis. Mulle jäi mulje, et see oli taimne, kuid ta vältis mu küsimusi, nii et ma lahkusin,» rääkis Constand. 

Constand suutis juhtunist emale rääkida aasta hiljem ja siis teatas ta sellest ka politseisse. «Ma ei tahtnud, et see kellegi teisega juhtuks.»

Pärast seda helistasid ema ja tütar Cosbyle ning nõudsid, et mees ütleks, mis pille ta Constandile andis. 

Constandi sõnul ei eitanudki mees seda, mida ta temaga tegi, kuid keeldus tablettide nime ütlemast.

«Ta ütles, et kirjutab selle droogi nime paberile ja annab selle meile. Ta nõustus kõigega, mida ma ütlesin. Ja ta ütles uuesti, kui ka mu ema oli telefonil, et ta arvas, et ma sain orgasmi.»

Cosbyt süüdistatakse kolmes punktis seksuaalvägivallas, millest igaühe karistuseks on süüdimõistmisel kümme aastat vanglat. Cosby ei kavatse umbes kahenädalase kohtuprotsessi käigus enda kaitseks tunnistada.

Constand naaseb kolmapäeval kohtusse, et jätkata ristküsitlusele vastamist.

Cosbyt on seksuaalvägivallas süüdistanud üle 50 naise, kuid vaid Constandi juhtum pole aegunud. Cosby on kõiki süüdistusi eitanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles