Fotod! «Need kolm sõpra lõõgastavad sind»: vägistamises süüdistatav Bill Cosby astus kohtu ette

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bill Cosby 5. juunil Pennsylvanias, Montgomery maakonna kohtumajas
Bill Cosby 5. juunil Pennsylvanias, Montgomery maakonna kohtumajas Foto: SCANPIX

Ameerika koomik Bill Cosby astus väidetavalt toime pandud seksuaalkuriteo tõttu kohtu ette.

79-aastane Cosby ründas väidetavalt Andrea Constandi 2004. aastal, kuid mees eitab kõiki süüdistusi, kirjutab The Mirror.

Süüdistaja sõnul mäletab Constand enne poolteadvusetusse olekusse langemist seda, kuidas Cosby ütles, et talle antud tabletid aitavad tal lõõgastuda. Uimastavate pillide tõttu ei suutnud Constand aga tagasi tõrjuda Cosby Philadelphia kodus toimunud väidetavalt seksuaalrünnakut ja lebas abitult diivanil.

«Usaldus, reetimine ja võimetus anda nõusolekut - see on selle hagi tuum,» ütles abiprokurör Kristen Feden esmaspäeval kohtus. Mõne meetri kaugusel istus Cosby, kulm kortsus. 

«Need kolm sõpra aitavad sul lõõgastuda,» kordas advokaat kohtule sõnu, mille Cosby oli öelnud kunagises tunnistuses.

Bill Cosby 5. juunil Pennsylvanias, Montgomery maakonna kohtumajas / Scanpix
Bill Cosby 5. juunil Pennsylvanias, Montgomery maakonna kohtumajas / Scanpix Foto: David Maialetti/AP

Cosbyt on seksuaalvägivallas süüdistanud üle 50 naise, kuid vaid Constandi juhtum pole veel aegunud. 

Kaitseadvokaat Brian McMonagle väidab, et Cosby on valesüüdistuste ohver. Tema sõnul uuriti Constandi väiteid juba 2005. aastal, kuid need leiti olevat mittetäielikud.

«Täna on mul võimalus asjad õigesse suunda keerata. Teie abiga saan kaitsta meest tema ülejäänud elu hävitamise eest,» sõnas advokaat.

Constand, kes ei teatanud rünnakust pea aasta, ütles algselt politseile, et ta ei säilitanud kontakti Cosbyga. McMonagle ütles, et tegelikult helistas naine Cosbyle 53 korda.

Süüdistaja rõhutas, et nad kutsuvad tunnistajapinki psühholoogi, kes selgitab, kuidas seksuaaltrauma paneb ohvrid mõnikord näiliselt ebaratsionaalselt käituma, sealhulgas säilitama suhet kurjategijaga.

Bill Cosby 5. juunil Pennsylvanias, Montgomery maakonna kohtumajas / Scanpix
Bill Cosby 5. juunil Pennsylvanias, Montgomery maakonna kohtumajas / Scanpix Foto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS

Kohtuasja jooksul annab tunnistusi veel üks süüdistaja - Kelly Johnson. Johnson, nagu Constandki, läks Cosby juurde, kuna soovis karjäärinõu saada. Johnson väidab, et tema juhtum oli Constandi omaga ehmatavalt sarnane - 1996. aastal manustas Cosby väidetavalt talle uimastavat ainet ja siis kuritarvitas seksuaalselt.

McMonagle ei võtnud tema tunnistust kuulda ja märkis, et naine tuli väidetega avalikkuse ette alles 2015. aastal.

Foto: SCANPIX

Süüdistajad kasutavad Cosby enda sõnu tema vastu, sealhulgas Constandi tsiviilhagi raames antud tunnistust, milles Cosby ütles, et ta andis naisele Benadryli ja lisas, et ta on andnud rahustit Quaalude noortele naistele, kellega ta seksida soovis. 

Selle tunnistuse avalikustamine 2015. aastal oli põhjus, miks süüdistajad otsustasid Constandi kriminaaljuurdluse uuesti avada.

Bill Cosby ja ta kohtusse andnud Andrea Constandi kohtudokumendid / Scanpix
Bill Cosby ja ta kohtusse andnud Andrea Constandi kohtudokumendid / Scanpix Foto: Matt Rourke/AP
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles