«Muusikatriaad» toob Viljandisse muusikud Hiina müüri tagant

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriakadeemia muusikatudeng ja mitmekordne «Muusikatriaadi» finalist Argo Vals leiab, et võistlusel osalemine on sõbralik mõõduvõtt.
Kultuuriakadeemia muusikatudeng ja mitmekordne «Muusikatriaadi» finalist Argo Vals leiab, et võistlusel osalemine on sõbralik mõõduvõtt. Foto: Erakogu

13.—15. aprillini leiab Viljandis 19. korda aset «Muusikatriaad», mis ühendab džäss-, pärimus- ja klassikalist muusikat. Sündmus on sel aastal erakordne, sest osalema on kutsutud professor Boyu Zhang ning kaks üliõpilast Pekingi konservatooriumist.

Hiina tudengid proovivad kätt ka triaadi võistlusel, kus esitavad eesti pärimusmuusika seade.
Sel aastal osales demovoorus 30 noort muusikut üle Eesti, kellest 15 pääsesid finalistide sekka. Osalejad pidid esitama eesti pärimusmuusika seade ning musitseerima soolopillil. Esitada võis ka omaloomingut.

Kultuuriakadeemia muusikatudeng ja mitmekordne «Muusikatriaadi» finalist Argo Vals leiab, et võistlusel osalemine on sõbralik mõõduvõtt. «Paljud õppejõud pole teadlikud, millist muusikastiili nende õpilased eelistavad. Olen sellest võistlusest mitu korda osa võtnud ning huvitav on aasta-aastalt jälgida, kuidas olen arenenud mina ja kuidas teised,» rääkis Vals.

«Muusikatriaad» kestab kolm päeva aprilli teisel nädalal. Viljandi kultuuriakadeemia tudengid annavad kontserte Halliste, Abja-Paluoja, Kõpu ja Puiatu koolis, õppejõud musitseerivad heategevuslikul kontserdil Jaani kirikus.

Lisaks toimub Jüri Makarovi muusikaettevõtluse loeng.

Triaadi viimasel päeval toimub noorte muusikute võistlus, kus selgitatakse välja parim pärimusmuusika seadja, parim pillivaldaja ja parim omaloominguline pala. Publik saab samuti oma lemmiku poolt hääletada.

Peaauhind on 1000 eurot, mille saavad parim pillivaldaja ning pärimusmuusika seadja. Kauplus Muusik annab parimale omaloomingu esitajale 640 eurose kinkekaardi. Eesti pärimusmuusika keskus premeerib ka parimat rahvamuusika seadet folgipassidega.

Võistluse finaliste hindab žürii, kuhu kuuluvad Vello Kuura, Jüri Makarov, Kadri Leivategija, Siiri Sisask, Raul Vaigla, Veljo Tormis ja professor Boyu Zhang Hiinast.

«Muusikatriaadi» korraldavad Viljandi kultuuriakadeemia üliõpilased ja töötajad. Selle-aastane peakorraldaja on üliõpilane Marek Sandermat. Sündmust toetavad Viljandi linn, Eesti kultuurkapital, Eesti pärimusmuusika keskus, kauplus Muusik, kultuuri.net ja korraldajad.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles