Viljandis peetakse filmitalgud

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filminäitlejakoolitust korraldab Viljandis Vanemuise näitleja Margus Jaanovits.
Filminäitlejakoolitust korraldab Viljandis Vanemuise näitleja Margus Jaanovits. Foto: Sille Annuk

9. aprillil kella 10—18 on Viljandi kultuuriakadeemia mustas saalis Posti tänav 1 filminäitlejakoolitus.

Filminäitlejakoolitusel omandatakse selle ala põhitõed: kõne, hoiak, stseeni ettevalmistamine ja muu. Põhitõdedega tutvumiseks tehakse harjutusi ning valmistutakse kohapeal üheskoos.

Eeeltööd osalejatelt ei oodata. Filminäitlejakoolitust juhendavad maakondades professionaalsed näitlejad. Õpetajad varieeruvad maakonniti, kuid õpetatava sisu jääb samaks. Eelkõige keskenduvad tunnid näitlejateooriale ja -praktikale, kuid puudutavad ka režiitööd.

Oodatud on kõik huvilised, sõltumata east. Osalejatel tasub olla aktiivne, sest juba koolituste ajal otsitakse osalisi filmitalgute filmi. Eriti teretulnud on need, kes soovivad mängida talgutel valmivas filmis. Talgulistel on rollidele kandideerimisel eelis nende ees, kes koolitusel ei osalenud.

Kandideerida võivad ka muust rahvusest inimesed, kes valdavad eesti keelt suhtlustasandil. Kõik osavõtjad saavad soovi korral tunnistuse.

Hiljemalt 8. aprilliks tuleb end kirja panna e-postiaadressil viljandimaa@filmitalgud.ee. Esitada tuleb oma nimi, vanus ja sugu. Kel on näitlemiskogemusi, võiksid sellestki teada anda.
Kõik soovijad saavad osaleda ka teistes filmitalgute ettevõtmistes: juunis ja juulis ehitatakse dekoratsioone ning tehakse tööd võttemeeskonnas, augustis ollakse abiks võttepäevadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles