Mart Ummelas: Tallinna TV vastu võidelda on nonsenss

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Ummelas.
Mart Ummelas. Foto: .

Tallinna TV vastu suunatud kampaania on puhas poliitika, ütles ajalehele Pealinn raadioajakirjanik Mart Ummelas.

«Kui on olemas riiklik televisioon, mida maksumaksja üleval peab, siis miks ei võiks olla linnatelevisiooni maksumaksja raha eest,» rääkis Ummelas.

«Mina olen sada protsenti, ajakirjanikuna isegi rohkem kui sada protsenti Tallinna TV poolt! See on ju äärmiselt loomulik, et enam kui 400 000 elanikuga linnas, mis on ligi kolmandik Eestist, on oma televisioon,» põhjendas Ummelas. «Oma meediakanalit on vaja igale omavalitsusele, sest kes siis veel kohalikke sündmusi kajastab. Loomulikult on ka rahastajaks kohalik võim, sest kust mujalt see raha siis veel tuleb.»

Ummelase sõnul oleks Tallinna TV-le üleriigilist vabalevi loa, mida TTV tänavu ainsana taotles, andmine kasulik kõigile televaatajatele. «Oleks suurepärane, kui me saaksime juurde üleriigilise, professionaalse, kindlustatud kvaliteediga ja mittekommertsliku kanali. Sellega saaksime juurde teleajakirjandust. Selle vastu võidelda on nonsenss!» toonitas Ummelas.

Ummelase hinnangul on Tallinna TV praegu tehniliselt Eesti parim televisioon. «ETV ei suuda toota pilti formaadis 16:9, ETV ei suuda anda HD-kvaliteeti, aga Tallinna TV suudab – ja seda ainsana,» kinnitas Ummelas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles