«Laulud tähtedega» galerii: Margus Tsahkna ja Birgit Õigemeele proov

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Laulud tähtedega" proovis: Margus Tsahkna ja Birgit Õigemeel, 16.10.2008
"Laulud tähtedega" proovis: Margus Tsahkna ja Birgit Õigemeel, 16.10.2008 Foto: Photo Factory

Poliitik Margus Tsahkna ja laulja Birgit Õigemeel proovisid oma uut laulu koos bändiga kõigest mõned korrad, kuigi tegu on paraja pähkliga.


Ometigi on näha, et väga suuri raskusi see kummalegi ei valmista. Tsahkna suurimaks probleemiks tunduvad olevat hoopis ununevad laulusõnad.

Margus, enne esimest saadet ütles Birgit, et hakkad iga kord naerma, kui sul midagi sassi läheb. Kas oled sellest nüüdseks lahti saanud?

Lõbus on meil ikka, laulmine on hea asi. Kuigi jah, on päris oluline, et juba proovis segamini ajades laulmist ei katkesta, sest laval olles ei saa ju pooleli jätta – tuleb kohe edasi minna.

Aga meil on tõesti lõbus, naerame kogu aeg!

Korp! Sakala liikmena ei ole laulmine sulle vist võõras?
Ei. Mitmete korporatsioonikaaslastega laulsime ju kunagi Tartu Poistekooris ja korbi ajal asutasime enda lõbuks koos Ando Kivibergiga, kes nüüd Viljandi Folki korraldab, sellise projektkoori. Käisime Gruusias, Ukrainas ja laulupidudel.

Aga saates laulmine on hoopis teistsugune, koorilaulu kogemusega pole midagi peale hakata. Täiesti uus maailm on siin minu jaoks avanenud.

Saatsid eelmise saate ajal ise ka sõnumeid. Kelle poolt hääletasid?
Saatsin ainult ühe sõnumi, Priimäe poolt. Mulle ta väga meeldib, üldse nende paar. Hästi naturaalsed ja toredad.

See oli selline härrasmeeste värk, vastastikku hääletasime teineteise poolt.

Kirjelda Birgitit lavapartnerina?

Väga hea, kõige parem! No tõesti väga hea. Professionaalne, kindel, ja võimsa häälega. Ja ta nõuab minult ka, kergeid lahendusi ei saa. Mul on väga vedanud temaga.


Birgit, kuidas Margusega koos laulda on?
Ta on väga hea, mul on temaga väga vedanud! Sain sellest ka ise kohe aru ja ka paljud teised on seda öelnud.

Margus on väga musikaalne inimene ja ta armastab muusikat. Aga koorikogemusest hoolimata on ta teistega võrdne.

Väga positiivne ja hea inimene. Tema isegi rahustab mind, kuigi mul on suurem lavakogemus. Selles suhtes on ta täielik professionaal.

Oled pidanud palju kaamera ja n-ö kogu Eesti rahva ees esinema. Kas selles saates on närv endiselt sees?

Ikka on. Kusjuures ma arvasin, et siin pole midagi hullu. Et võistlevad ju ikkagi avaliku elu tegelased ja meie lauljad oleme neile toeks. Tegelikult on nüüd isegi keerulisem, sest pabistan mõlema eest. Närveerin isegi rohkem kui oma kontsertide eel.

Kuidas võrdleksid «Laulud tähtedega» ja «Eesti otsib superstaari» saateid?

Ma tunned, et «Laulud tähtedega» on võib-olla natukene vähem võistlus, sest siin laulja ainult esineb ja tema partnerilt ei saa nii palju oodata.

Selle saate mõte ei olegi mitte võit vaid heategevus. Eks superstaari saates olime ka omavahel sõbrannad ja sõbrad, aga võistlesime ikkagi omavahel selle nimel, et saada lauljaks.

Samas saate tiim on sama mis superstaaril ja sarnasusi on ka ülesehituses. Näiteks see, kuidas aluses kõik lavale tuleme ja hääletamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles