Kurioosne juhtum: korteriühistu võttis öisel ajal koristanud naiselt korteri, naine kaebas ühistu kohtusse ja sai võidu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majapidamistööd
Majapidamistööd Foto: Panther Media/Scanpix

Soomes Raisios häiris korrusmaja elanikke üks naabritest, kellel oli harjumus teha öisel ajal majapidamistöid, kloppida vaipu, pesta pesu ja koristada korterit, kasutades selleks valjult põrisevat tolmuimejat.

Lõpuks võttis korteriühistu juhtkond naise korteri sunniviisiliselt enda valdusse, et naise öiseid tegevusi takistada, kuid naine kaebas ühistu kohtusse, edastab is.fi.

Kohus leidis, et korteriühistul ei olnud õigust naise korterit anastada, kuna tegemist on eravaldusega ning ühistu peab maksma kohtukulud. 

Varsinais-Suomi ringkonnakohus leidis, et korteriühistu käitus korteri ülevõtmisega õigesti, kuid Turu apellatsioonikohus tühistas alama astme kohtu otsuse.

Korteriühistu teatel oli 50-aastase naise eluviis kaaskodanikke häiriv, kuna ta koristas ja tegi kõike muud vaid öisel ajal kui teised magasid.  Mõnikord oli kuulda naise kolistamist ja valjusid helisid kella viieni hommikul.

Naabrite teatel oli naisel harjumus öisel ajal hoovis vaipu kloppida ja see oli kõigile kuulda. Samuti pani ta öösel pesumasina käima.

Korteriühistu üritas naise harjumusi muuta, selgitades talle, et alates kella 11.00 – 6. 00 on öörahu, kuid naine jätkas öist mürgeldamist. Samuti anti talle mitu hoiatust, kahel korral kutsuti naise lärmi tõttu politsei.

Üks naabritest pidas lausa päevikut, et millisel hilisõhtusel ja öisel kellajal see naine mida teeb.

Naine läks korteriühistu vastu kohtusse, kuid jäi siis kaotajaks. Ta ei jätnud jonni ja läks edasi apellatsioonikohutusse, kus sai võidu.  Kohtu teatel ei olnud korteriühistul piisavalt tõendeid, et naine kõiki majaelanikke häiris. Kohtuniku sõnul olid naise peamised süüdistajad tema alumised naabrid, kuid ülejäänud majaelanikke ta eriti ei häirinud.

Naabrid sõnasid kohtus, et nad on juba aastaid pidanud kuulma öisel ajal selle naise korterist kostvaid valjusid helisid, muusikat ja kolistamist.

Majaelanikel oli keerulisem naise tegevust jälgida pärast seda, kui maja aknad remonditi ja paigaldati ribakardinad, mis takistasid naise korteris toimuvat väljast jälgimast.

Kuna korteriühistu ei saanud apellatsioonikohtus võitu, siis tuleb ühistu teistel liikmetel maksta nii enda kui selle naise kohtukulud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles