Juss Haasma ravib end laval!

Jaanika Vilipo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

31-aastane Juss Haasma sattus ränka liiklusõnnetusse mõned kuud tagasi, kui oli Taimaal puhkusel. Õnnetus põhjustas mehele koljuluumurru ja suure näoarmi, mis siiani vajab harjumist. Tegemist oli kindlasti õnneliku õnnetusega ja on ime ning imetlusväärne, et Juss Haasma jätkab sama aktiivselt kui varem. Tundub, et mees elab praegu täie südamega. Juss ise ütleb selle kohta lihtsalt: «Olen sedasorti inimene, kes tahab seda rauda taguda, kuni see kuum on.»

Kuu aega tagasi lõppes kontserttuur «Kukerpillid 45».

Eesti ühe legendaarseima bändi juubelituuriga liitus ka Juss Haasma, kelle isa Arne Haasma on üks Kukri-meestest. Poisipõlves sai Juss palju kaasa rännata mööda Eestimaad, kui Kukerpillid olid kontserte andmas, aga ühisele tuurile pole Juss isaga seni sattunud. Nüüd, kui Juss Haasma liitus isa ja tema kamraadidega, tõi see Kukerpillid Jussi jaoks lähemale: «Olen harjunud nägema pilti, et isa võtab pillikohvri ja läheb, aga nüüd võib öelda, et läksime rindele koos ja see tõi lähemale mind Kukerpillidega.»

Juss Haasma kukerpilli Toomas Kõrvitsaga
Juss Haasma kukerpilli Toomas Kõrvitsaga Foto: Instagram/Juss Haasma

Pärast Kukerpillide kontserttuuri, mille rahvas võttis nii palavalt vastu, et on oodata lisakontserte, on Jussil oma isiklik bänd, milles tegutseb lauljana. Tegemist on muusikakollektiiviga Trikster, mis loodi aastal 2014 festivali Augustibluus jaoks, Trikster koosneb Vanalinna Hariduskolleegiumi vilistlastest ja Jussi parimatest sõpradest, kelle seas on Merike Susi, Merili Johanson, Jaan Varts, Silver Ulvik, Valdur Viiklepp.

/ AFP / Scanpix / Juss Haasma & Trikster
/ AFP / Scanpix / Juss Haasma & Trikster Foto: AFP / Scanpix

«Kõik on muusikateadlikud inimesed ja mõnus koos musitseerida,» lausub Juss Triksteri kohta.

Kuidas sünnib Triksteri looming? Sellele vastab Juss, et kõik on loojad. «Hea sõbra Felix Kütiga on selline koostöö, et minul on algeline viis, millele Felix sõnad juurde «ehitab». Oleme teatud mõttes nagu arhitektid,» lausub Juss naljatlevalt.

Kui küsida bändi eesmärkide kohta, siis meeletuid plaane maailma vallutada ei ole. «Mägesid on juba aga liigutama hakatud,» lausub Juss positiivselt.

Võib öelda, et laulja ja näitleja elab praegusel eluperioodil saavutanud teatud rahulolus.

Kuidas mahub tööde ja tegemiste sisse eraelu ja kaks armsat tütart? «Kõik ilus on millegi arvelt. Aga kui mul on vabam aeg, siis armastan üle kõige enda lähedaste ja perega olla,» räägib Juss. «Kõik tööd, mis ma teen, tulevad läbi raskuste ja ebaõnnestumiste. Nüüd naudin kõiges teatavat kergust. See vist ongi asja võlu.»

Mis on see, millega on Juss pidanud kõige rohkem võitlema ja vaeva nägema? «Kuigi, olen lavanärvi saanud aja jooksul talutavuse piiridesse, siis olen kõige rohkem tegelenud enda ebakindlusega,» tunnistab Juss.

Juss Haasma
Juss Haasma Foto: Aivo Kallas

Juss mainib, et kontsertide ja ürituste vahele jääb suvel 3 vaba nädalat, Selle plaanib mees osaliselt Saaremaal veeta. Suvel tulebki Eestis puhata! Triksterit saab veel suvel näha mitmes eri paigas ja Jussi saab näha kahel  tuuril.

Instagram
Instagram Foto: Juss Haasma & Trikster
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles