Video: kõik kardaksid Putinit ja Trumpi, kui nad näeksid välja sellised

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildiseeria «Skin Removed»
Pildiseeria «Skin Removed» Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Austraalia kunstnik  Alex Wadelton tegi maailma liidritest pildiseeria, milles  on sõna otseses mõttes näha nende naha alla, sest välja on toodud  lihased, veresooned ja koed.

Kunstniku  Wadletoni ja teda abistanud arvutigraafiku Marcus Byrne’i teoseseeria kannab pealkirja «Skin Removed» (Eemaldatud nahk), nad rõhutasid oma selgituses, et läksid nende piltidega soost, rassist ja nahavärvist kaugemale.

Pildiseeria «Skin Removed»
Pildiseeria «Skin Removed» Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Wadelton ja Byrne võtsid poliitilistest liidritest tehtud fotod ja hakkasid neilt digitaalselt nahka maha koorima, saades lõpuks sellised tegelased nagu on näha maailmakuulsal näitusel «Body World» (Kehade maailm).

Tegemist on Poola päritolu anatoomi Günther von Hagensi poolt leiutatud plastineerimise abil loodud inimkeha eksponaatidega.

Plastinatsiooni puhul surnukehad konserveeritakse nii, et neist jääks kauasäiliv ja lõhnatu anatoomiline keha.

Wadelton ja Byrne tegid «plastineeritud» pildivariandi Venemaa presidendist Vladimir Putinist, USA presidendist Donald Trumpist, Põhja-Korea liidrist Kim Jong-unist, Briti peaministrist Theresa Mayst ja veel teistest tuntud liidritest.

Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: Kuvatõmmis/Youtube
Donald Trump
Donald Trump Foto: Kuvatõmmis/Youtube

«Vaatasin ühel õhtul teleuudiseid, mis olid üsna masendavad ja siis sain aru, et me oleme kõik ühseugused inimesed, hoolimata sellest, kus me elame ja millised oleme. Meid eristab vaid õhuke nahakiht, sest anatoomiliselt olema sarnased. Kui võtta nahk maha, siis ei ole liidrid enam tavakodanikest eristatavad. Samuti kaotavad nii sugu kui rass tähtsuse,» selgitas kunstnik.

Kunstnik lisas, et me kõik mängime erinevaid rolle ja kanname maske, kuid üks ei ole teisest parem ega halvem, vaid me oleme bioloogilised olendid, kes elavad kultuuriruumis ja keskkonnas, kus on oma seadused ja reeglid. Kui kultuurikiht ja tiitlid eemaldada, siis jääb alles vaid haavatav inimkeha.

«Maailmas on palju negatiivsust, mis on tekkinud inimvägivalla ja vastuolude tõttu. Liidrid ja militarajuhid peaksid aru saama, et need, keda tapetakse ja kes hukuvad on nendega tegelikult sarnased, üks ei ole teisest üle,» teatas kunstnik.

Wadeltoni arvates tekitakid nahata Putin, Trump ja teised liidrid hirmu, kui nad ilmuksid avalikusse nagu «laibad». 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles