Trumpi sõnamõistatus on lahendatud: Mein Covfefe (Minu võitlus) (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trumpi pilav poliitiline huumor
Donald Trumpi pilav poliitiline huumor Foto: Reeddit.com

USA president Donald Trump üllatas sel nädala Twitteris kummalise lausega «Despite the constant negative press covfefe», tekitades küsimuse, et mida ta mõtles sõnaga «covfefe».

Arvati, et ta tahtis «covfefe» asemel kirjutada «coverage» (kajastus), kuid kirjutas valesti ja selle tõttu jättis sõnumi pooleli.

Donald Trump
Donald Trump Foto: Evan Vucci/AP/Scanpix

Sotsiaalmeedias pakuti, et Trump tahtis öelda: «Hoolimata meedia pidevast negatiivsest kajastusest».

Nüüd aga ilmus mitmele sotsiaalmeedia leheküljele natsi-Saksamaa diktaatorile Adolf Hitlerile viitav, millel on Hitleri asemel  näha Trumpi.

Piltidel on Hitleri raamatu «Mein Kampf» (Minu võitlus) kujundus, kuid kuulsa natsi asemel on Trump ja pealkiri on «Mein Covfefe». Pakuti, et see võib olla Trumpi sõna võitluse kohta.

Donald Trumpi pilav poliitiline huumor
Donald Trumpi pilav poliitiline huumor Foto: Reeddit.com

Samas võib Trumpi panemine «Mein Kampfi» konteksti olla vihje, et ta käitub ja peab võitlust nagu Hitler.

Adolf Hitleri teos «Mein Kampf»
Adolf Hitleri teos «Mein Kampf» Foto: TOBIAS SCHWARZ/AFP/Scanpix

Sotsiaalmeedias kommenteeriti, et Trumpi võrdlemine Hitleriga ei ole just hea idee, sest hoolimata julmusest ja mõrvarlikkusest, oli Hitler tugev riigijuht ja hea oraator, Trumpil need omadused puuduvad.

On ka kriitikuid, kelle arvates ei tohiks tänapäeva riigijuhte, kaasa arvatud Trumpi Hitleriga võrrelda, kuna see on nagu Hitleri ülistamine ja tema julmade tegude heakskiitmine.

Trumpi «kastist väljas» käitumine ja sõnavõtud annavad ruumi tõlgendustele, tööd meediale ja keeleteritamist irvhammastele. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles