Evelin Samuel-Randvere usub, et kõige rohkem vajab laps...

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EVELIN SAMUEL / LIIS TREIMANN/POSTIMEES
EVELIN SAMUEL / LIIS TREIMANN/POSTIMEES Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Haldjalik Evelin Samuel-Randvere jagab lastekaitsepäeva valguses ilusaid mõtteid meie «elu õitest». Lastekirjanik ja kahe lapse ema teab, mida vajab laps siin ilmas, et olla õnnelik ja armastatud.

Evelin Samuel-Randvere on mitmetahuline naine - kahe lapse ema, abikaasa, laulja, luuletaja ja lastekirjanik. Evelini lasteraamatud on südamlikud ja täis erilist maagiat. Sõõm muinasjuttu kuluks ära iga inimese ellu. Evelin jagab armsaid mõtteid sellest, mida vajab üks laps siin elus, et olla õnnelik ja armastatud:

«Ma usun, et lapsel on vaja kõige rohkem turvatunnet, selleks et ta saaks rahus oma vajalikke ja tähtsaid asju teha. Ma ei pea silmas seda, et lapsevanem peaks ta kõrval olema ja kätt hoidma, vastupidi – see turvatunne peaks lubama lapsel iseseisvalt valikuid ja avastusi teha. Ma arvan, et turvatunne tähendab piisaval määral enesekindlust, mille ta saab oma perelt armastuse, toetuse ja selgete piiride näol. Minu jaoks on oluline, et lapsed oskaksid oluliseks pidada teist inimest, peret ja ka iseennast. Et nende päevad sisaldaksid kindlasti raamatuid, muusikat ja ka mõnd spordiala. Vedelemiseks ja arvutis olemiseks peab ka aega jääma, aga nii, et see ei takistaks elu avastamast. Pigem olen väärtushinnangutelt konservatiiv ja range. Vahel lähen ka närvi ja tõstan häält, olen kuri ja pärast kahetsen. Siiski tundub, et kõik on tasakaalus ja lapsed õnnelikud. Kui mu väiksemal poisil paluti koolis täita emadepäevaankeet, kirjutas ta etteantud pooliku lause «Kõige rohkem armastab ema…» jätkuks «mind». Ma usun, et kui laps ei pea võitlema oma koha pärast ema südames, ongi kõik hästi ja ülejäänu on ainult pisiasjad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles