Mehhikos toodetakse Trumpi pildiga WC-paberit «piiritu pehmus»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trumpile viitav WC-paber
Donald Trumpile viitav WC-paber Foto: Antonio Battaglia/AP/Scanpix

Mehhiko ärimees Antonio Battaglia hakkas tootma uut WC-paberit, millega ta viitab USA presidendi Donald Trumpi plaanile rajada USA-Mehhiko piirile kõrge ja tugev kaitsemüür, mille abil Trump loodab illegaalid USAst eemal hoida.

Battaglia sõnul nägi ta selles plaanis ise teenimisvõimalust, kuid samas ka Trumpile «ära tegemist», edastab The Telegraph.

Donald Trumpile viitav WC-paber
Donald Trumpile viitav WC-paber Foto: Antonio Battaglia/AP/Scanpix

Uut WC-paberit reklaamitakse hüüdlausetega «piiritu pehmus» ja «see on müür, mille meie kinni maksame».

Mehhiko võimud on andnud Donald Trumpi mitmetele firmadele Mehhikos tegutsemislitsentsi, kuid see ei puuduta näiteks WC-paberi tootmist. Seega sai Battaglia juba 2015. aasta oktoobris võimudelt loa hakata tootma Trumpile viitavat tualettpaberit.

Mehhiko ärimehe teatel peaks uus WC-paber jõudma müügile varsti ning 30 protsenti müügitulust läheb migrantide abistamise programmidele.

Battaglia sõnul oli tema jaoks solvav, kui Trump oma valimiskampaania ajal nimetas mehhiklasi ja teisi USAs olevaid illegaale kurjategijateks, vägistajateks ja narkokaupmeesteks.

Kesk-Mehhikos Leonis elav Battaglia leidis, et ta peab sellele solvangule reageerima, kuid seda tuleb teha humoorikalt.

Battaglia lasi esmalt teha Trumpi WC-paberi katsepartii, mis läks maksma 400 000 Mehhiko peesot (umbes 20 000 eurot), mis mahtusid kahele veoautole. Pakendil on ka väljend «puros rollos», mis tähendab «puhas paber», kuid slängis ka «täielik jama». See osutus väga menukaks ja siis langetas ta otsuse sellist paberit tootma hakata. 

Donald Trumpile viitav Mehhiko WC-paber
Donald Trumpile viitav Mehhiko WC-paber Foto: Antonio Battaglia/AP/Scanpix

WC-paberi pakenditel on näha võimsa kollase juuksepahmakaga meest, olles viide Trumpile ning ta pöial on entusiastlikult püsti.

Trump Organization esindaja ei ole veel Battaglia toodangut kommenteerinud. Mehhiko ärimehe sõnul ei ole tema uudistoodang otseselt Trumpi isiku ega Trumpi äridega seotud.

Mehhiklane ei ole esimene, kes Trumpi WC-paberit tegema hakkas. Hiinas jõudis müügile tualettpaber, mida reklaamitakse «kloaagist alla Trumpiga».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles