Ohtlik! Inglismaal oleks laps näpuvurri tõttu elu kaotanud (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spinner ehk näpuvurr (foto on illustratiivne)
Spinner ehk näpuvurr (foto on illustratiivne) Foto: SCANPIX

Britton Joniec oleks peaaegu surma saanud, kui neelas alla tüki oma näpuvurrist. Tüdrukule tehti kiiremas korras operatsioon, mis ta halvimast päästis.

«Teel koju kuulsin, kuidas Britton tegi tagaistmel imelikku öökivat häälitsust,» kirjutas ema Kelly Joniec enda Facebooki seinal, hoiatamaks teisi, «tahavaatepeeglist nägin, kuidas ta nägu läks punaseks ja suust tilkus ila – ta küll suutis häält teha, ent oli paanikas, mistõttu parkisin auto kohe teepervele.» 

Britton osutas enda kurgule, häälitsedes, et on midagi alla neelanud. Ema proovis Heimlichi võttega tütart päästa, ent see ei toiminud. Tüdruk oli pannud ühe vurri tiiviku endale suhu, et seda puhastada, aga veidral kombel neelas selle alla. Ema viis tütre EMOsse, kus õed ei suutnud tuvastada, kas tiivik on kinni hingamisteedes või söögitorus, tänu röntgenuuringule saadi teada, et võõrkeha on jõudnud tõepoolest juba söögitorru.

Tänu operatsioonile on Britton täna elu ja tervise juures, ent ema Kelly Joniec tahab hoiatada, et kuigi näpuvurrid on praegu nõnda populaarsed, pole need alati turvalised. Tiivikud tulevad lihtsalt küljest ning kujutavad endast suurt lämbumisohtu ja igas vanuses lapsed võivad näpuvurridega kokku puutuda. Paljudes Inglismaa koolides on keerlev lelu seetõttu ka keelatud.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles