Uue ehtekollektsiooniga üllatav Tanel Veenre: merihobune tervendab!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehtekunstnik Tanel Veenre
Ehtekunstnik Tanel Veenre Foto: Jaanus Lensment

​Armastatud ehtekunstnik Tanel Veenre üllatab oma esimese hõbesõrmuste seeriaga, mis on inspireeritud kaubamärgi hingeloomast, tiivulisest merihobust. 

Tanel Veenre kohtus esimest korda merihobudega pea 15 aastat tagasi. "Need graatsilised olevused olid suurtes klaaspurkides traditsioonilise Hiina meditsiini poekeses Singapuris, kust ostsin endale peotäie inspiratsiooniks koju kaasa," kirjeldab ehtekuntsnik oma esmakohtumist. Just merihobuse muinasjutuline olemus oli see, mis Tanelit võlus. 

"Alles hiljem õppisin, et hiinlased usuvad neil loomakestel olevat kõikvõimalikku väge, ravides hobudega nii unetust, astmat, luumurde, nahahaigusi kui südamevalu," räägib merihobudest uue kollektsiooni eel inspiratisooni saanud Tanel ja lisab, et nõnda võib ka tänapäeval mõelda ehtele raviväe külge, usul on tohutu jõud.

Tanel Veenre merihobusest inspireeritud sõrmus
Tanel Veenre merihobusest inspireeritud sõrmus Foto: Tanel Veenre
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles